Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 13/10/2020, 7:50 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (12 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε υπόγειο χώρο καταστήματός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένες ποσότητες κάνναβης βάρους 37,2 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, εντοπίσθηκαν 24 αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 586 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 95 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Στις έρευνες συμμετείχε ο αστυνομικός σκύλος «ΑΤΛΑΣ», ενώ για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/4064279980254510

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, πρωινές ώρες της 1ης Οκτωβρίου 2020, αφαίρεσε από τον εξωτερικό χώρο επιχείρησης σε περιοχή της Χαλκιδικής, εμπορεύματα συνολικής αξίας 230 ευρώ περίπου, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Τα κλεμμένα εμπορεύματα εντοπίσθηκαν σε καταστήματα όπου τα είχε διαθέσει ο παραπάνω ημεδαπός και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (12 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύδνας - Κολινδρού, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, πρωινές ώρες της 11ης και 12ης Οκτωβρίου 2020, παραβίασε δύο οικίες σε περιοχή της Πιερίας, από όπου αφαίρεσε συνολικό χρηματικό ποσό 80 ευρώ.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (39.159) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(5) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (1) κατάστημα στην Αττική.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (843) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (71) άτομα.
(3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (170) σχετικές παραβάσεις.
(180) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

(37) στη Στερεά Ελλάδα,
(25) στη Θεσσαλονίκη,
(21) στην Ήπειρο,
(20) στην Κεντρική Μακεδονία,
(16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(16) στο Βόρειο Αιγαίο,
(13) στη Δυτική Ελλάδα,
(11) στην Κρήτη,
(9) στα Ιόνια Νησιά,
(6) στην Πελοπόννησο,
(3) στη Δυτική Μακεδονία,
(2) στη Θεσσαλία και
(1) στην Αττική.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (20.308) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (20.292) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί ομάδας “Ζ” και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά οκτώ (8) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν (7) περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο, μεταξύ άλλων, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο (2) ατόμων για περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν επτά (7) περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σε διάφορες περιοχές του Νομού.

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

39χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2018 – Μαρτίου 2019, διέρρηξε τέσσερις (4) οικίες στις περιοχές κέντρου πόλης και Χαριλάου – Αναλήψεως, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα των ενοίκων και
28χρονου ημεδαπού, καθώς τον Απρίλιο του 2013, προέβη σε κλοπή οχήματος, πινακίδων κυκλοφορίας και σε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου. 

Στην τελευταία περίπτωση, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους, μέχρι στιγμής, συνεργούς του, προσέγγισαν το κατάστημα με το προαναφερόμενο κλεμμένο αυτοκίνητο και όχημα στο οποίο τοποθέτησαν τις κλεμμένες πινακίδες και αφού παραβίασαν τα στόρια με χρήση ιμάντων, εισήλθαν στο εσωτερικό της επιχείρησης απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 67χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πρωινές ώρες χθες (12-10-2020), εντόπισαν στην περιοχή της Καλαμαριάς και συνέλαβαν 67χρονο ημεδαπό, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά (7) ετών για:

πλαστογραφία μετά χρήσεως, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με σκοπούμενη ζημιά άνω των 120.000 ευρώ και

- απάτη κατ’ εξακολούθηση με προξενηθείσα ζημιά άνω των 120.000 ευρώ,

- πράξεις που τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2006.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.