Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο του νομού Κιλκίς


Σε εργασίες διαγράμμισης επί της Επαρχιακής Οδού Κιλκίς-Πολυκάστρου, καθώς επίσης και συντήρησης των κιγκλιδωμάτων, εκτός των υπόλοιπων εργασιών τις οποίες εκτελεί αδιάλειπτα (απομάκρυνση φυτικής βλάστησης, καθαρισμοί, συντηρήσεις, κλπ.) προέβη η Υποδιεύθυνση Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, από το τέλος της θερινής περιόδου και ενόψει της χειμερινής.

Αξιοποιώντας στο έπακρο τα στελέχη της και την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει, η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κιλκίς εκτέλεσε εργασίες οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των κινουμένων επί του οδικού δικτύου αρμοδιότητα συντήρησης της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Κιλκίς, οι εργασίες συντήρησης της ΠΕΟ 1, στο τμήμα – Κόμβος Πλατανιάς – Μικρό Δάσος- Εύζωνοι. 

Ολοκληρώθηκαν επίσης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς- οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στο τμήμα κόμβος Πλατανιάς - Μικρό Δάσος – Εύζωνοι και συγκεκριμένα στην είσοδο του οικισμού Ευζώνων, στο πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Συντήρηση Π.Ε.Ο.1 από όρια Ν. Θεσσαλονίκης – Πολύκαστρο – Εύζωνοι».

Επισημαίνεται ότι η σύμβαση υλοποίησης του έργου υπογράφηκε στις 07-10-2019, είναι αρχικού προϋπολογισμού 1.400.000,00 € και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών της ΠΕ Κιλκίς – Ίδιοι Πόροι.

Το έργο αυτό, αποσκοπεί στη συντήρηση και αποκατάσταση, καθώς και διαγράμμιση των τμημάτων που θα συντηρηθούν, τμημάτων επιφάνειας του οδοστρώματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού 1 από όρια Ν.Θεσσαλονίκης – Πολύκαστρο – Εύζωνοι και ειδικότερα στο οδικό τμήμα που συνδέει του οικισμούς Μικρόδασος και Εύζωνοι, αλλά και μικρότερης έκτασης, επείγουσες παρεμβάσεις, σε άλλα τμήματα του ανωτέρω οδικού άξονα.

Ο οδικός άξονας επί του οποίου  πραγματοποιούνται παρεμβάσεις συντήρησης, δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης κατά τη θερινή περίοδο, καθώς οδηγεί σε πύλη εισόδου της χώρας και, επειδή αποτελεί εναλλακτική διαδρομή έναντι της ΠΑΘΕ, επί της οποίας λειτουργούν τα διόδια των Ευζώνων.

Ως εκ τούτου οι εργασίες αυτές αφενός είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας και  αφετέρου θα βελτιώσουν την υφισταμένη κατάσταση του οδοστρώματος σε όποια τμήματα οδικού του  δικτύου εκτελεστούν, μέχρις εξαντλήσεως των διατιθέμενων πιστώσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.