Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 12/10/2020, 8:40 μ.μ


Συνελήφθη 45χρονος που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με επιβατικό όχημα
Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με την συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά εννέα (9) αλλοδαπών.

Πρόκειται για 45χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, Απείθεια, Αντίσταση, Κλοπή, Παράνομη είσοδο στην Χώρα, Επικίνδυνη οδήγηση ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (11-10-2020), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία οι οδηγοί τους ακινητοποίησαν σε δασική περιοχή στο Φίλυρο και αποβίβασαν παράτυπους μετανάστες. 

Στη συνέχεια στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξαν ταχύτητα με αποτέλεσμα να προκαλέσει ο ένας εκ των δύο οδηγών υλικές ζημίες σε περιπολικό όχημα καθώς και σε ένα σταθμευμένο όχημα, ενώ ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο οδηγός του δεύτερου οχήματος παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν εννέα (9) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Επιπλέον αναφέρεται ότι και για τα δύο οχήματα είχε δηλωθεί κλοπή πριν τρείς ημέρες στο Τ.Α. Ν. Ιωνίας και Τ.Α. Ακροπόλεως Αττικής.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (45.365) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(8) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (2) καταστήματα, από τα οποία (1) σε Θεσσαλονίκη, και (1) στη Θεσσαλία.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (838) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (71) άτομα.
(3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στην Ήπειρο και (1) στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (167) σχετικές παραβάσεις.
(6) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (222) σχετικές παραβάσεις.
(163) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

(48) στην Ήπειρο,
(32) στην Κεντρική Μακεδονία,
(20) στη Θεσσαλονίκη,
(15) στο Βόρειο Αιγαίο,
(14) στη Στερεά Ελλάδα,
(8) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(7) στην Κρήτη,
(6) στα Ιόνια Νησιά,
(6) στην Πελοπόννησο,
(3) στη Δυτική Ελλάδα,
(3) στη Θεσσαλία και
(1) στην Αττική.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (20.128) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (20.112) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός, δραπέτης φυλακών

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες (11-10-2020) στην περιοχή του Ευόσμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 36χρονος αλλοδαπός, δραπέτης φυλακών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων που γίνονται καθημερινά από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με συνοδηγό τον 36χρονο και οδηγό 49χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 36χρονου:

(1) ένα πυροβόλο όπλο με φυσίγγια,

(2) δύο πλαστά χαρτονομίσματα των δέκα (10) ευρώ και

(1) ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, καθώς και (1) μία άδεια ικανότητας οδήγησης με στοιχεία έτερου ατόμου, για τα οποία είχε δηλωθεί απώλεια τέλη Απριλίου.

Επιπλέον, εντός του οχήματος ιδιοκτησίας του 49χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα ένα (1) ψεύτικο πλαστικό όπλο και δύο (2) μαχαίρια πρόσφορα για άμυνα και επίθεση.

Σημειώνεται ότι, ο 36χρονος είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί τον Ιανουάριου του 2019 από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βά
ρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ι.Χ.Ε. οχήματα στην περιοχή της Καλαμαριάς

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, έπειτα από την αυτόφωρη σύλληψη δύο 24χρονων αλλοδαπών για περίπτωση διάρρηξης και κλοπής από όχημα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον οχτώ (8) διαρρήξεις οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαριάς, κατά τον τελευταίο μήνα.

Η συνολική τους λεία περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, διαφορά αντικείμενα και έγγραφα, καθώς και τραπεζικές κάρτες με ορισμένες εκ των οποίων πραγματοποίησαν συναλλαγές.

Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό (105) ευρώ, (1) μικροδέμα κάνναβης, (1) πλαστική σφεντόνα, καθώς και πλήθος αντικειμένων και εγγράφων.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.