Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Παύλος Μελάς, η ζωή και η δράση του


Εκατόν πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του Παύλου Μελά (29 Μαρτίου 1870, στη Μασσαλία) και ο Δήμος Παύλου Μελά - Τμήμα Πολιτισμού με την υποστήριξη του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, στις 13 Οκτωβρίου, ημέρα ορόσημο του Μακεδονικού Αγώνα.


Στην εκδήλωση θα βραβευτεί για το επιστημονικό έργο του και τις μελέτες σχετικά με το Μακεδονικό Ζήτημα ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Καθηγητής Ιστορίας Νεοτέρων Χρόνων κ. Βασίλειος Κ. Γούναρης, ενώ θα μιλήσουν για τη διατήρηση και διάδοση της μνήμης των αγώνων του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της Μακεδονίας η Διευθύντρια του Κ.Ε.Μ.Ι.Τ. Αναπλ. Καθηγητήτρια, κ. Σταυρούλα Μαυρογένη και η Διευθύντρια του Ιδρύματος, Ιστορικός Τέχνης, κ. Φανή Τσατσάια.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη

ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www.imma.edu.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09:00-20:00 & Σάββατο 10:00-14:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ολόκληρο 4€ - Μειωμένο 2€, Ομαδικό εισιτήριο: Στα πέντε άτομα το ένα δωρεάν

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.

Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.

Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.

Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.

Επίσης, για τα Ι.Χ. στην περιοχή του Μουσείου και στο ιστορικό κέντρο λειτουργεί το σύστημα στάθμευσης ithesi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.