Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 1/10/2020, 06:20 μ.μ.


Κλοπές 
Συνελήφθη χθες (30 Σεπτεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, διέρρηξε δύο καταστήματα στην ίδια περιοχή και αφαίρεσε από το εσωτερικό τους συνολικό χρηματικό ποσό 170 ευρώ. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 9,4 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.


Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (30 Σεπτεμβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 24 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 9 δοχεία με λάδι και διάφορα άλλα προϊόντα, για τα οποία κατά περίπτωση, δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και διέθετε προς πώληση χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά αγοράς και άδεια αρμόδιας Αρχής. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε και το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις και κλοπές από οικίες στην Πιερία

Εξιχνιάσθηκαν μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, διαρρήξεις και κλοπές που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε οικίες σε περιοχές της Πιερίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, προχθές (29 Σεπτεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο ένας από τους αλλοδαπούς, καθώς μαζί με τον συνεργό του, είχαν διαρρήξει και είχαν προσπαθήσει να αφαιρέσουν αντικείμενα από οικία ημεδαπού.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του συνεργού του, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες (30 Σεπτεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας.

Όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου 2020, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν ακόμη 3 διαρρήξεις και κλοπές από οικίες σε περιοχές της Πιερίας, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 1.650 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Επιπλέον, την 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2020, παραβίασαν δύο οικίες στην Πιερία, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό τους.

Σε βάρος του πρώτου συλληφθέντα εκκρεμούσαν, ένα ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ιωαννίνων για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών, καθώς και μία καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για κλοπή. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (38.191) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(6) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (724) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (59) άτομα.

(5) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, (2) στα Ιόνια Νησιά και (1) στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (140) σχετικές παραβάσεις.

(232) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ,ως ακολούθως:
(45) στην Κεντρική Μακεδονία,
(36) στη Θεσσαλονίκη,
(33) στη Στερεά Ελλάδα,
(28) στο Βόρειο Αιγαίο,
(18) στην Πελοπόννησο,
(18) στη Δυτική Ελλάδα,
(13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(11) στα Ιόνια Νησιά,
(9) στην Αττική,
(8) στη Θεσσαλία,
(8) στην Κρήτη και
(5) στην Ήπειρο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (17.653) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (17.638) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (15) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στοχευμένοι έλεγχοι για φορτηγά που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης-παραποίησης δεδομένων ταχογράφου


Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2020, διαπιστώθηκε ότι συνολικά πενήντα δύο (52) φορτηγά οχήματα (43 με αλλοδαπές πινακίδες και 9 με ημεδαπές πινακίδες κυκλοφορίας), έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου ενώ οκτώ (8) εξ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης για την επεξεργασία των καυσαερίων, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι, στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτους ρυθμούς.

Εξιχνιάστηκαν υπόθεση ληστείας και (3) περιπτώσεις κλοπής, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών


Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, στο πλαίσιο ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, κατάφεραν να εξιχνιάσουν υπόθεση ληστείας και (3) περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο σε περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

- Δύο ημεδαπών ηλικίας 17 και 24 ετών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα τον Ιούνιο του 2019, προσποιούμενοι του πελάτες εισήλθαν σε γραφεία καταστήματος στην περιοχή του Ευόσμου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (3.720) ευρώ.
Επιπλέον ανωτέρω δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με την ίδια μέθοδο να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από κατάστημα στο Κορδελιό.

- 29χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Απρίλιο του 2020 μαζί με συνεργό του, αφαίρεσαν με χρήση σωματικής βίας από ημεδαπή στην περιοχή του Ευόσμου το κινητό της τηλέφωνο ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν το όχημα στο οποίο επέβαινε.

- Ημεδαπού, ο οποίος αρχές Αυγούστου του 2020 παραβίασε παράθυρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Εύοσμο και αφαίρεσε (13) μπουκάλια οινοπνευματωδών ποτών και (1) κινητό τηλέφωνο.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.