Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Διαδικτυακή εκδήλωση της Θεματικής Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Θεματικής Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η Θεματική Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς διοργάνωσε με επιτυχία τη συγκεκριμένη διαδικτυακή εκδήλωση ως μία πρώτη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης να μας γυρίσει πίσω στο 2014 και ακόμη χειρότερα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, καθηγητής στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου και υφυπουργός Παιδείας στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Παρέμβαση έκαναν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς.

Σε μια εποχή που η Δημοκρατία είναι ζητούμενο, η υπουργός Νίκη Κεραμέως φέρνει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που «δυναμιτίζει το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο επιλέγοντας τον αυταρχισμό και τον αιφνιδιασμό της εκπαιδευτικής κοινότητας». Όπως αναφέρεται στη εκδήλωση της θεματικής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, «εν μέσω πανδημίας, με τα σχολεία κλειστά, τη Βουλή να υπολειτουργεί και με απαγόρευση των συναθροίσεων, επιχειρεί να βάλει στο γύψο τις αντιδράσεις της σχολικής κοινότητας- εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών- και τα συλλογικά τους όργανα».

Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην εκδήλωση κάνουν λόγο για «μία άκρως αντιδημοκρατική τροπολογία», η οποία βάζει τον Μεγάλο Αδελφό στη σχολική τάξη από το παράθυρο.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα θα απαντήσει σύσσωμη κ. Κεραμέως», τονίζεται στη συζήτησης. Οι φωνές που καλούν να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα πληθαίνουν: «Εμείς και οι μαθητές μας δεν πρόκειται να γίνουμε θύματα της διαστρεβλωμένης αντίληψής σας για την αριστεία ούτε θα συμμετάσχουμε σε reality show μιας έτσι κι αλλιώς κακοφορμισμένης τηλεόρασης!».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.