Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Διαμαρτυρία για τη μη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων Γ΄ Λυκείου στην Ευρωπό Παιονίας

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου - Λυκείου Ευρωπού
Την 29 Οκτωβρίου 2019 Τρίτη και ώρα 13:00 μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ευρωπού, παρουσία πολλών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Παιονίας καθώς και Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του πρώην Δήμου Ευρωπού, του Αντιδηµάρχου Δ.Ε Ευρωπού κ. Αριζάνη Ηλία, του Προέδρου Νομικού Προσώπου Δ. Παιονίας κ. Ναλμπάντη Τριαντάφυλλου, των Δημοτικών Συμβούλων, Δουλκερίδη Γ. Τσιτενίδη Ε., Βασιλακάκη Α., της Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Ευρωπού Ιορδανίδου Σοφίας, του Προέδρου Τ.Κ Αγίου Πέτρου Παρασκευόπουλου Γ., του Προέδρου Τ.Κ Πολυπέτρου Κιτσούκη Τ., του Προέδρου Τ.Κ Τούμπας Αριαντζή Π., των τοπικών Συμβούλων Πατσίδου Κ. και Κουνουπάκη Γ., καθώς και εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων Ευρωπού και Αγίου Πέτρου Πατρικίου Ευδοκίας, Σωρ Ειρήνης και Γαρδάνη Πασχαλίνας, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο Πολυκάστρου µε αίτηµα την έγκριση λειτουργίας των ολιγοµελών τμημάτων οµάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών υγείας στην Γ΄ Λυκείου ώστε οι µαθητές/ριες που επέλεξαν αυτές τις κατευθύνσεις να µην αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο.

Οι µαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές, κλείσαµε συμβολικά τον δρόµο και εκφράσαµε ειρηνικά την αντίθεση µας, σε αυτήν την άνευ προηγούμενού απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Έπειτα, επταµελής επιτροπή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Ευρωπού συναντήθηκαµε µε τον Δήμαρχο Δήμου Παιονίας, κ. Κωνσταντίνο Σιωνίδη, όπου και του επιδώσαµε το ψήφισμα.

Το ψήφισμα μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: "Το σχολείο βρίσκεται σε έναν τόπο ιστορικής σηµασίας και λειτουργεί µε συνέπεια, επί σειρά ετών και µε πολλές επιτυχίες στις πανελλήνιες εξετάσεις κάθε χρόνο, συμβάλλοντας στην πνευματική ανάπτυξη της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας. Ένα πιθανό κλείσιμο των οµάδων προσανατολισμού θα αποτελούσε ένδειξη απαξίωσης του σημαντικού έργου του.

Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Ευρωπού εξυπηρετεί περίπου πέντε μικρότερα χωριά, των οποίων οι µαθητές ήδη επιβαρύνονται µε μετακίνηση. Επομένως, στη δυσάρεστη πιθανότητα να κινούνται ακόµη μακρύτερα θα διογκωθεί το πρόβλημα της μετακίνησης τους. Τέλος, οι γονείς επισημαίνουν ότι παραγνωρίζεται από τους ιθύνοντες, η σπουδαιότητα της ψυχολογικής επιβάρυνσης που θα υποστούν τα παιδιά που ίσως αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο, δηλαδή, σε ένα ολότελα ξένο περιβάλλον."

Κατόπιν τούτων, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης εξέφρασε την
αμέριστη συμπαράσταση του στο δίκαιο αίτηµα µας, µας ενημέρωσε ότι από την
πρώτη στιγµή που έλαβε γνώση του προβλήματος έχει προβεί σε µια σειρά
συναντήσεων και παρεμβάσεων, καταλήγοντας στον Υφυπουργό Ψηφιακής  Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Γεωργαντά ζητώντας την άµεση παρέμβαση του για την επίλυση του προβλήματος, ο οποίος εν τέλει µας
ενημέρωσε ότι αναμένεται η επίλυση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.