Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Με το αριστερό στους τελικούς η ΚουΠα Κιλκίς




Γράφει ο Γιάννης Σιταρίδης
Δεν τα κατάφερε στο πρώτο παιχνίδι με το Βαφύρα Δίου, η ΚουΠα Κιλκίς. Ηττήθηκε με 74 – 65 στον πρώτο τελικό της κατηγορίας Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ από μία ομάδα με την οποία ισοβάθμισε στη διάρκεια της κανονικής περιόδου και παρά του ότι στα μεταξύ τους παιχνίδια υπερτερούσε στη διαφορά του σκορ, έπαιξε το πρώτο παιχνίδι με μειονέκτημα έδρας λόγω της τριπλής ισοβαθμίας που προέκυψε. 


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Οι δυο ομάδες μπήκαν νωχελικά στο παιχνίδι με την ΚουΠα να παίρνει κεφάλι στο σκορ με 5 – 0 (τρίποντο Μουστάκα, δίποντο Καπνίδη) και το Βαφύρα να απαντά με με εφτά πόντους αντί ενός της αντιπάλου του και να περνά μπροστά με 8 – 7. Οι εναλλαγές συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου με τους γηπεδούχους να προηγούνται με βραχεία κεφαλή.

Σκορ Περιόδου: 15 - 14 



Critical Point Α’ δεκαλέπτου: Κακή αμυντική συμπεριφορά
Όλοι οι πόντοι της γηπεδούχου μπήκαν χωρίς καμιά ιδιαίτερη πίεση. Εύκολα ελεύθερα σουτ από το τρίποντο, ανοιχτοί διάδρομοι στις διεισδύσεις, σε συνδυασμό με τα έξι λάθη των φιλοξενούμενων εξηγούν ως ένα βαθμό το σκορ περιόδου.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο με συνεχείς εναλλαγές. Στο πρώτο μισό η μπάλα κυκλοφορούσε με δυσκολία, οι άμυνα δεν είχε πάλι τον πρώτο λόγο, όσο για το σκορ παρέμενε κλειστό λόγω της αστοχίας των γηπεδούχων και της υπεροπλίας των φιλοξενουμένων στον αέρα (δέκα ριμπάουντ τη δεύτερη περίοδο). 


Κάπου στη μέση του δεκαλέπτου και ενώ το σκορ ήταν 27 – 24 υπέρ των γηπεδούχων ένα μικρό - ικανό όμως να αλλάξει το μομέντουμ του αγώνα - αμυντικό κρεσέντο από τους φιλοξενούμενους με τρία συνεχόμενα κλεψίματα (ένα από τον Κώττη και δύο από τον Ποζίδη) με ένα επί μέρους 2 – 7 έφεραν την ΚουΠα Κιλκίς να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενη με δύο. 

Σκορ Ημιχρόνου: 29 - 31 



Critical Point Β’ δεκαλέπτου: Μία ομάδα, δύο πρόσωπα
Τα τέσσερα κλεψίματα, οι πέντε ασίστ, οι δύο τάπες καταγράφηκαν στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου, ενώ τα 4 λάθη στο πρώτο μισό. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως όταν η ομάδα έδειξε διάθεση στην άμυνα, ολοκλήρωσε με επιτυχία τους αιφνιδιασμούς που δημιούργησε με τα πέντε από τα έξι δίποντα της περιόδου να προέρχονται από ασίστ. Αντίθετα, το διάστημα που λειτουργούσε νωθρά στο παιχνίδι της, βρισκόταν πίσω στο σκορ και κυνηγούσε τον αντίπαλο.

Με τρίποντο του Μουστάκα ξεκίνησε το ματς, με δικό του δίποντο αυτή τη φορά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Χαρακτηριστικό της περιόδου αυτής οι πολλές ισοπαλίες, (35 – 35, 41 – 41, 45 – 45). Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με την ΚουΠα να παίρνει προβάδισμα για τελευταία φορά κάπου στο μέσο του δεκαλέπτου (47 – 48). Με ένα σερί 6 – 0 ο Βαφύρας προηγήθηκε με πέντε πόντους. 

Η κατάρα των άστοχων βολών ξαναχτύπησε τότε τους φιλοξενούμενους. Με μία στις έξι βολές μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου και με τη γηπεδούχο ανήμπορη να σκοράρει το 54 – 49 μάλλον θετικό ως αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σκορ Περιόδου: 54 - 49 



Critical Point Γ’ δεκαλέπτου: Η απέλπιδα προσπάθεια του Ποζίδη και η αεράμυνα των φιλοξενούμενων
Δίποντο, τρίποντο και πάλι δίποντο. Εφτά σερί πόντοι από τον παθιασμένο για ακόμα μια φορά, Ποζίδη προκειμένου να παραμείνει ζωντανή η ομάδα κατά το διάστημα που η άμυνα της έμπαζε από παντού. Ειδικά μέσα στο ζωγραφιστό, η φιλοξενούμενη δέχτηκε αδικαιολόγητα καλάθια από κοντύτερους και ελαφρύτερους αντιπάλους. 

Η άμυνα με «κάτω» τα χέρια και το άναρχο παιχνίδι, συνδυασμένο και με την αστοχία από τη γραμμή της φιλανθρωπίας συντέλεσαν στο να πάρει τη διαφορά η φιλοξενούμενη, μια διαφορά που με τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι έφτανε για να πάρει και τη νίκη.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν και το χειρότερο από πλευράς εμφάνισης για την ΚουΠα Κιλκίς. Το 54 – 49 έγινε 65 – 52, (11 – 3 το επιμέρους σκορ). Ήταν κακό το μπάσκετ που παίχτηκε και από τις δύο ομάδες. Το παιχνίδι μετατράπηκε σε run and gun χωρίς άμυνες, με ατομικές προσπάθειες και επιθέσεις μόλις μετά από μία πάσα, ειδικά από τους φιλοξενούμενους. 

Οι επαφές δυστυχώς υποδεικνύονταν ευκολότερα ως παραβάσεις, η διάθεση επιστροφής της ΚουΠα στο παιχνίδι την οδήγησε μέχρι τους έξι πόντους μακριά από τους γηπεδούχους (71 – 65), αλλά μέχρι εκεί. Ήταν το δεκάλεπτο που ο Ευαγγελόπουλος, ο καλύτερος κατά τεκμήριο παίκτης του Βαφύρα, σκόραρε τους 12 από τους 20 πόντους της ομάδας του. Ένα δεύτερο άξιο αναφοράς σχόλιο είναι πως η γηπεδούχος σκόραρε μόνο με βολές από το 65 – 55 και μετά.

Αλλά όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σημασία για έναν και μόνο λόγο. Η ΚουΠα Κιλκίς δεν έπαιξε το μπάσκετ που την έφερε στην επόμενη κατηγορία και το πλήρωσε με μια ήττα.

Τελικό σκορ: 74 – 65 



Critical Point Δ’ δεκαλέπτου: Η ανύπαρκτη άμυνα
Μέσα σε δύο δεκάλεπτα η φιλοξενούμενη δέχτηκε 45 πόντους, ενώ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν δεχόταν κατά μέσο όρο, 58,5. Αυτό από μόνο του μπορεί να ερμηνεύσει και το τελικό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να σταθεί κανείς σε εξωγενείς παράγοντες όπως ενδεχομένως σε κάποιες «κακές» αποφάσεις, παρά μόνο στη ανύπαρκτη αμυντική διάθεση, στη χαλαρότητα και νωχελικότητα που έδειξε η φιλοξενούμενη σε όλο τον αγώνα, πολλώ δε μάλλον στο τέταρτο κι τελευταίο μέρος του.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Τα δύο γκολ φάουλ του Γαβρίλου Κώττη στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το πρώτο προερχόμενο από σετ παιχνίδι με ποστάρισμα και όμορφο ρολάρισμα στο σώμα του αντιπάλου και το δεύτερο μετά από δικό του κλέψιμο, τρέξιμο σε όλο το γήπεδο και όμορφο τελείωμα με το δεξί.

Εντυπωσιακή και η τάπα του Ποζίδη που πήρε τα βήματα του αντιπάλου και την κατάλληλη στιγμή, του…έσβησε τους διακόπτες.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Μετά από μια τέτοια εμφάνιση είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος περισσότερο από τους υπόλοιπους. Ίσως οι Ποζίδης, Μουστάκας και Κώττης έδειξαν ενδεχομένως περισσότερα θετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Ο πρώτος έβαλε έντεκα πόντους (τους εφτά συνεχόμενους), έκανε τρία κλεψίματα αλλά η τάπα και η μανία με την οποία την έριξε, απέδειξε άλλη μια φορά πόσο πολύ αυτός ο άνθρωπος καταθέτει πάντα το 101% των δυνάμεων του στο παρκέ.

Δεκαέξι πόντοι από το Μουστάκα με τρία τρίποντα και διάθεση για προσφορά, αλλά και κάποια λάθη που στοίχισαν σε κάποιες στιγμές (λόγου χάρη τα βήματα σε δύο συνεχόμενες επιθέσεις), προϊόντα της φυσιολογικής κόπωσης αλλά και του προβλήματος στους προσαγωγούς που αντιμετώπιζε όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ισορροπημένο ήταν ως έναν βαθμό και το παιχνίδι του Γαβρίλου Κώττη που έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης στο δεύτερο δεκάλεπτο, ανανέωσε επιθέσεις με έξυπνες τοποθετήσεις στην αντίπαλη ρακέτα και γενικότερα έδειξε δείγματα της ευφυίας του βοηθώντας να λειτουργήσει η ομάδα σε σετ συνθήκες παιχνιδιού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Σε ένα παιχνίδι γοήτρου (οι στόχοι επιτεύχθηκαν για τις δύο ομάδες από τη στιγμή που εξασφάλισαν την άνοδο), η ομάδα που είχε μεγαλύτερη αγωνιστική διάθεση ήταν ο Βαφύρας Δίου. Η ΚουΠα Κιλκίς ήταν γενικά άστοχη (11/21 βολές, 25/60 εντός παιδιάς), ενώ δεν έπαιξε το μπάσκετ που την καθιέρωσε στην κατηγορία ως την ομάδα που δεν λυγίζει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Υστέρησε στον τομέα της αγωνιστικότητας και δυστυχώς αυτή τη φορά, φάνηκε ξεκάθαρα η απουσία του αρχηγού της Πάρη Χοτουμανίδη.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Πλάκα, Καπνίδης 6, Ποζίδης 11(1τρ.), Σκάλε 7, Ψωμιάδης 2, Υφαντίδης 8, Τσουλφαΐδης 2, Αραμπατζής 4, Μουστάκας 16 (3τρ.), Ιωαννίδης 3, Κώττης 6.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 15 – 14 / 29 – 31 / 54 – 49 / 74 – 65


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.