Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Πλούσια η δράση των Παιόνων Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Παιόνων Γουμένισσας
Το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΝΕΣ'' συμμετείχε με εξαιρετική επιτυχία το 15ο Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, παιδικών και και εφηβικών συγκροτημάτων, ''Τα παιδιά χορεύουν για τη ζωή '', την Κυριακή 14 Απριλίου στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Λαζαρίνες, έθιμο από την εκκλησιαστική μας παράδοση μια και αναφέρεται στο γεγονός της ανάστασης του Λαζάρου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μικρές χορεύτριες του Συλλόγου αναβίωσαν το έθιμο ''Λαζαρίνες''. 

Ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές στολισμένες με πολλά λουλούδια και πολύχρωμες κορδέλες και κρατώντας στολισμένα καλαθάκια στο χέρι έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου,στα γραφικά σοκάκια αλλά και στο κέντρο της Γουμένισσας εκπλήσσοντας ευχάριστα τους περαστικούς,(20-04-2019)

...Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα βάγια

ήρθε η Κυριακή που τρών τα ψάρια...

Το Σάββατο 20 Απριλίου τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή βραδιά με ζωντανή μουσική σε γνωστό κατάστημα της πόλης μας,διασκεδάζοντας με πολύ χορό και τραγούδι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.