Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Αμοιρίδης, Αναστασιάδης, Κολεσιώτου: Δεν συμφωνούμε με τον απολογισμό του κ. Βιολιτζή για το Επιμελητήριο Κιλκίς

Υπογράφουν:
Παναγιώτης Αμοιρίδης, Μιχάλης Αναστασιάδης, Γεωργία Κολεσιώτου
Ο κ. Κ.Βιολιτζής αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει ένα δημόσιο απολογισμό για τον ένα και πλέον χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές του Επιμελητηρίου και τη συμμετοχή του συνδυασμού «Το Επιμελητήριο Αλλάζει», του οποίου ηγήθηκε και με τον οποίο έχουμε εκλεγεί σύμβουλοι στις τελευταίες εκλογές, και χρησιμοποιεί τον πληθυντικό.

Ο απολογισμός όμως αυτός είναι εντελώς προσωπικός δικός του, αφού δε μας κάλεσε να συζητήσουμε ένα τέτοιο θέμα και γι αυτό δεν τον προσυπογράφουμε και δεν συντασσόμαστε μαζί του σε αυτόν.

Βέβαια, δεν τον προσυπογράφουμε και δεν συντασσόμαστε όχι μόνο για τους τύπους, αλλά και για την ουσία του.

Πρώτα για το Επιμελητήριο, αφού αποκρύπτει τα προβλήματα που το ταλανίζουν και μας απασχόλησαν, όπως η βιωσιμότητά του, η πληρωμή ή μη των υπαλλήλων του και των άλλων υποχρεώσεων του προς ασφαλιστικούς φορείς, τα δάνεια που έχει συνάψει για διάφορους σκοπούς και το πώς χρησιμοποιεί τα ποσά που αντλεί. Εξάλλου, συνηθίζεται απολογισμό να κάνει πρώτα εκείνος που διοικεί και όχι η αντιπολίτευση.

Μετά για το Συνδυασμό μας. Όντως ασκούμε με συνέπεια και εργατικότητα εποικοδομητική αντιπολίτευση, αυτό όμως γινόταν πάντα και από όλες τις προηγούμενες «αντιπολιτεύσεις», αφού μετά τις εκλογές ένας είναι ο στόχος, το καλό των επιχειρήσεων του ν.Κιλκίς.

Πάντα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Όσο για την ανταπόκριση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, βρίσκουμε ανταπόκριση στα ανώδυνα. 

Στα επώδυνα και σε αυτά που την ενοχλούν, φωνή βοώντος εν τη ερήμω, με πιο πρόσφατο την καταχρηστική χρήση των υποδομών του Επιμελητηρίου (τηλεφώνων, αιθουσών, προσωπικού) από το Δημοτικό Συνδυασμό του κ.Π.Τονικίδη, αφού παρά τη σχετική συζήτηση στο ΔΣ και τις υποσχέσεις να μην επαναληφθεί, συνεχίζεται η ίδια τακτική.

Και τέλος και το σημαντικότερο, όσον αφορά την εκπλήρωση των προσδοκιών των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου και από το Συνδυασμό μας, πρώτα θα έπρεπε να ερωτηθούν τα εκλεγμένα μέλη. Μετά να γίνει μία συζήτηση-ενημέρωση με όλα τα στελέχη που συγκρότησαν το Συνδυασμό «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ». 

Και βέβαια, αν πραγματικά θέλαμε μία εικόνα, θα έπρεπε να ζητηθεί η άποψη των συναδέλφων επιχειρηματιών με τους οποίους ερχόμαστε καθημερινά όλοι μας σε επαφή. Με τέτοιες τακτικές το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Όλα αυτά δεν έγιναν, γιατί είναι προφανώς δευτερεύοντα για τον κ.Βιολιτζή. Σε κάθε χώρο που λειτουργούμε και εκπροσωπούμε κάποιες ομάδες, επιχειρηματίες, πολίτες, δημότες, κ.ά. το ζητούμενο είναι η συνεργασία, η εποικοδομητική λειτουργία, όχι η στείρα αντιπολίτευση, από όποια θέση και αν μας τοποθετήσουν αυτοί που μας ψηφίζουν. Η κοινωνία μας όμως μπούχτισε από εξουσίες, εξουσιάζοντες και συμπολιτεύσεις.

Θέλει και έχει ανάγκη συνεπών αντιπολιτεύσεων και όχι «προθύμων».

Το Επιμελητήριο, με τον τρόπο που διοικείται από τον κ.Π.Τονικίδη τα τελευταία 18 χρόνια, είναι μακριά από τις ανάγκες των επιχειρήσεων και εμείς είμαστε απέναντι σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.