Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Μας έπρηξαν όλοι με αυτές τις Πρέσπες - Τι καλύτερο έχουν από τη Δοϊράνη;

Του Κωστίκα ασό Μυριόφυτο
Πόσες φορές έχετε ακούσει τη λέξη «Πρέσπες» τους τελευταίους μήνες ; Μάλλον χιλιάδες και φυσικά θα την ακούτε στο μέλλον ακόμη τόσες. Αιτία η γνωστή συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας και Σκοπίων και η περίφημη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Για άλλη μια φορά σαν Κιλκισιώτες χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία, ώστε να ρίξουμε πάνω μας τα φώτα της δημοσιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο και να κάνουμε το ταπεινό Κιλκίς φίρμα που θα μιλούσαν όλοι για αυτό !

Διότι τι καλύτερο έχουν οι Πρέσπες και επελέγησαν αντί της Δοϊράνης; Μας έπρηξαν τα μέζεα που λέει και κάποιος κολοτούμπας βουλευτής, με αυτές τις Πρέσπες. Σε όλα ήμαστε καλύτεροι αν συγκρίνουμε τη Δοϊράνη με τις Πρέσπες. Που θέλετε; Τοποθεσία; Ιστορία; Ομορφιά; Που;

Τοποθεσία. Ο νομός Κιλκίς είναι όπως δίκαια ονομαζόμαστε : «Η Πύλη της Ελλάδας», διότι από τους Ευζώνους περνάνε οι κεντρικότεροι οδικοί και σιδηροδρομικοί δρόμοι προς Ευρώπη. Ακόμη και ο Αξιός ποταμός που τόσα λέγονται για τη σπουδαιότητά του από το Κιλκίς περνάει.Ενώ οι Πρέσπες; Στην άκρη του πουθενά.

Ιστορία. Στη Δοϊράνη και την ευρύτερη περιοχή έγιναν σημαντικές μάχες –ειδικά την περίοδο του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου- ενώ σήμερα υπάρχουν εκεί συμμαχικά νεκροταφεία και μνημεία που θα μπορέσουν να προσελκύσουν χιλιάδες τουρίστες, αφού θυσιάστηκαν χιλιάδες Ελληνικές ψυχές αλλά και ξένοι.

Ομορφιά. Να πάμε στη φυσική ομορφιά του τοπίου; Κι εκεί ήμαστε πολύ πιο ωραίοι ωραίοι από τις Πρέσπες. Απλά ποτέ δεν πιστέψαμε ότι ήμαστε "ωραίοι" και ότι αξίζουμε πολλά. Δυστυχώς δεν είχαμε ποτέ τοπικούς κυβερνώντες με όραμα και μεράκι ώστε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά του Κιλκίς. Οι περισσότεροι ήταν "λίγοι" στις περιστάσεις. Ακόμη και τώρα με τη συμφωνία χάσαμε την ευκαιρία να έρθουν εδώ.

Τότε γιατί επέλεξαν τότε το 2018 τις Πρέσπες κι όχι το Κιλκίς και τη Δοϊράνη; Μα ακριβώς επειδή ήταν μακριά και να μην έχουν αντιδράσεις του κόσμου που διαφωνούσε. Συν ότι πρέπει να κινήθηκαν έξυπνα οι Φλωρινιώτες βουλευτές κτλ ώστε να εκμεταλλευτούν αργότερα τουριστικά το γεγονός. Ενώ εμείς;

Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά, δεν αργεί η ώρα που θα έρθει η σειρά του Κιλκίς. Η σειρά του Κιλκίς να πάρει την παγκόσμια φήμη σε πολλά επίπεδα. Αργά ή γρήγορα θα ξεκαθαρίσει η προδοτική συμφωνία με βόρειες, ψεύτικες, άνω και κάτω Μακεδονίες.

Ήταν δίκαιο και θα γίνει πράξη που είπε κάποιος αριστερός. Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι μία. Και είναι μόνο Ελληνική. Χιλιάδες Έλληνες θα γιορτάσουμε με την ψυχή μας το δίκαιο, το αληθινό, το σωστό με φόντο λίμνη Δοϊράνη του Κιλκίς.

Κουράγιο Έλληνες, θα έρθει αυτή ημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.