Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Παζαρτζικλής: "Δυστυχώς για εσάς, η αλήθεια πάντα έρχεται στο φως"

Τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Παζαρτζικλή, στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, για τον προϋπολογισμό της ΚΔΕΚ
"Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι καλησπέρα σας και καλή χρονιά να έχουμε. Ερχόμαστε σήμερα εδώ, για ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο, με κύριο θέμα του τη συζήτηση προς ψήφιση του προϋπολογισμού της ΚΔΕΚ. 



Στο προηγούμενο ΔΣ, που δυστυχώς έλειπα λόγω των ημερών, δεν συγκεντρώθηκε η ενισχυμένη πλειοψηφία που χρειάζεται, ώστε να περάσει ο προϋπολογισμός όπως επιβάλλει ο Καλλικρατικός νόμος. 

Δυστυχώς όμως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ή η πρόεδρος της ΚΔΕΚ, προφανώς δεν ήξεραν, ότι χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία για να περάσει ένα τόσο σοβαρό θέμα, με αποτέλεσμα να ερχόμαστε για να το συζητήσουμε πάλι, γιατί αλλιώς θα κλείσει η ΚΔΕΚ όπως λέτε. 

Με λίγα λόγια, κάνατε ένα τεράστιο λάθος και αντί να ανακαλέσετε, να ζητήσετε συγνώμη και να προσπαθήσετε να μαζέψετε τις απαραίτητες ψήφους με τις κατάλληλες ενέργειες, προσπαθήσατε να περάσετε στους εργαζόμενους της ΚΔΕΚ ότι ο λόγος που δε θα πληρωθούν είναι επειδή δεν ψήφισε η αντιπολίτευση τον προϋπολογισμό της. 

Δηλαδή αντί να κάνετε αυτοκριτική, εσείς κάνατε κριτική απέναντι μας, άνευ λόγου και αιτίας και μετά λέμε γιατί δεν περνάει ο προϋπολογισμός από το ΔΣ, που δεν είναι αρμοδιότητα ως είθισται της αντιπολίτευσης αλλά είναι ευθύνη της εκάστοτε διοίκησης. 

Δεν είναι μόνο αυτό αλλά βάζετε τους εργαζομένους απέναντι στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, παραπλανώντας τους ότι εμείς φταίγαμε που δεν θα πληρωθούν γιατί δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό. Να σας πω εγώ κυρία Σοφού πως μπορεί να ψηφιστεί άμεσα ο προϋπολογισμός. Να ζητήσετε συγνώμη και όλη η διοίκηση της ΚΔΕΚ να παραιτηθεί,να εκλέξουμε άμεσα νέα διοίκηση και να περάσουμε τον προϋπολογισμό με απόλυτη πλειοψηφία. 

Αλλά δυστυχώς εσείς δεν έχετε τα κότσια να το κάνετε. Το μόνο που κάνετε είναι να παίρνετε τηλέφωνα σε υπεύθυνους των δομών και να ζητάτε επιτακτικά να σας στείλουν έγγραφη αναφορά οι εργαζόμενοι ότι είστε η καλύτερη πρόεδρος που πέρασε ποτέ από την ΚΔΕΚ. 

Αυτό κάνετε δυστυχώς κυρία Σοφού, χωρίς ίχνος ντροπής. Μας ζητάτε να ψηφίσουμε προϋπολογισμό, ο οποίος έχει μέσα 70.000 € που είναι για τα ΚΔΑΠ. Μα για ποια ΚΔΑΠ του Δήμου κυρία πρόεδρε; κοροϊδευόμαστε; δεν υπάρχουν πλέον ΚΔΑΠ. Δε λειτουργούν, δεν υπάρχει ούτε ένα παιδάκι στα ΚΔΑΠ του δήμου μας.

Τα έχουνε πάρει ιδιωτικές επιχειρήσεις και μέσα σ’ αυτόν τον προϋπολογισμό βάζετε αυτό το ποσό για να το ψηφίσουμε. Έχετε αναλογιστεί την τεράστια ευθύνη και τα λάθη που έχετε κάνει; Μιλήσατε στο προηγούμενο ΔΣ, για το ότι η λειτουργία της ΚΔΕΚ επέστρεψε στην κανονικότητα: ξέρετε κυρία πρόεδρε της ΚΔΕΚ, η κανονικότητα ερμηνεύεται από τον καθένα όπως την αντιλαμβάνεται, εγώ σας μιλάω για ανικανότητα. 

Ανικανότητα να πείσετε τον συνδυασμό σας να ψηφίσει γιατί δεν σας εμπιστεύεται, οπότε καλό θα ήταν να αποφεύγετε τη λέξη κανονικότητα. Κάτι δεν κάνετε καλά και σας έχουν πάρει χαμπάρι όλοι. 

Δε θα σας επιτρέψουμε πλέον να παίζετε τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και εις βάρος των υπολοίπων συνδυασμών. Δυστυχώς για εσάς η αλήθεια πάντα έρχεται στο φως, όσο πολύ και αν προσπαθείτε να την κρύψετε."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.