Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

(Δεν) Ήσασταν κι εσείς εκεί κύριοι

Παρέμβαση της αναγνώστριας της Γνώμης Μ.Κ.
Παρατηρώ τελευταία την αθλητικοποίηση της πολιτικής. Υποψήφιοι βουλευτές και δήμαρχοι καπηλεύονται πάλι τη λέξη "Μακεδονία". Της συμπεριφέρονται ακριβώς έτσι, σαν λέξη, ούτε ιδέα, ούτε νόημα πίσω από την πράξη τους. 

Δεν σημαίνει τίποτα μια φωτογραφία πολιτικών ή υποψήφιων πολιτικών με σημαία και πολύ κόσμο από πίσω. Ξεγυμνώνει μόνο τις προθέσεις τους. Είναι επιβεβλημένο οι πράξεις να έχουν αντίκρισμα και δεν μπορεί ένας πολιτικός σχηματισμός, πανελλήνιος ή τοπικός να λειτουργεί όπως ο απλός πολίτης. 

Αν εγώ πήγα στο συλλαλητήριο το έκανα γιατί ήθελα να συμμετέχω σε κάτι και να φωνάξω για ένα δίκιο που πιστεύω. Δεν το κάνω για να δηλώσω την παρουσία μου. Αυτή καταγράφεται με κινήσεις και θέσεις που υποστηρίζουν όχι τη δημόσια εικόνα μου αλλά την ιδεολογία που προωθώ για να με ψηφίσουν και να με εκλέξουν οι υπόλοιποι. 

Δεν είμαι εγώ κομμάτι του κοινού μου. Είμαι κάτι παραπάνω γι' αυτό και διαγωνίζομαι για την επιλογή του εκλογικού σώματος. Οι πρόσφατες κοινοποιήσεις κι αναρτήσεις στα ηλεκτρονικά μέσα σκοπό είχαν να βάλουν στο μυαλό μας φωτογραφίες ατόμων που πρέπει να συσχετίσουμε με ένα δημοφιλή θέμα πολλών ετών, αυτό της ονομασίας της γειτονικής χώρας των Σκοπίων. 

Από τους υφιστάμενος κι υποψήφιους θέλουμε δημοσιοποίηση των έργων τους, των πραγματικά υλοποιήσιμων προτάσεων κι όχι τίτλος προβολής κι υπερηφάνειας τύπου "Ήμουν κι εγώ εκεί!", γιατί κι εγώ ήμουν στο Euro 2004 αλλά δεν έπαιξα μπάλα, χειροκρότησα και φώναξα επευφημώντας την προσπάθεια των παικτών και του προπονητή. 

Ανέμισα την σημαία, χάρηκα και μετά πήγα σπίτι μου και δεν έγινε τίποτα άλλο, έφαγα, μπανιαρίστηκα και κοιμήθηκα. Είναι επικίνδυνο να ποδοσφαιροποιήσουμε τα πολιτικά κι εθνικά θέματά μας. Θέσεις κι απόψεις με πλάνο υλοποίησης μπορείτε να μας δώσετε; 

Αν όχι αποσυρθείτε ή σιωπήστε καλύτερα κύριοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.