Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης του Παιδιού, η 19η Νοεμβρίου

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς, ενημερώνουν
Η 19η Νοεμβρίου, είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της όποιας μορφής κακοποίησης των παιδιών. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, έχει ακριβώς ως στόχο, την ευαισθητοποίηση του κοινού, σε αυτό το έγκλημα. Παράλληλα όμως, στοχεύει στο να τονίσει και την ανάγκη αποφυγής του στιγματισμού των παιδιών/ θυμάτων. 


Με τον όρο «Κακοποίηση/Παραμέληση του Παιδιού», εννοούμε την εκμετάλλευση των παιδιών και κάθε φαινόμενο κακομεταχείρισης τους, είτε αυτή είναι σωματική, είτε συναισθηματική, είτε σεξουαλική.

Τα παιδιά πολλές φορές κακοποιούνται μέσα στην ίδια τους την οικογένεια ή από άτομα που γνωρίζουν στο ευρύτερο περιβάλλον τους, ενώ η κακοποίηση από αγνώστους είναι σπάνια.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι παρά την έκταση της παιδικής κακοποίησης, λίγες περιπτώσεις καταγγέλλονται ώστε να ακολουθήσουν το δρόμο της δικαιοσύνης. Η καταγγελία τέτοιων περιστατικών, είναι πολύ σημαντική για όλους, για την τιμωρία των ενόχων, για παραδειγματισμό, αποτροπή και κυρίως για την προστασία των θυμάτων.

Με την συνεχή συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, η Αστυνομία συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια που γίνεται για την ολιστική και παιδοκεντρική προσέγγιση του θέματος της κακοποίησης των παιδιών. Απώτερος στόχος είναι η προστασία και ευημερία των παιδιών και της κοινωνίας γενικότερα.

Τι να κάνω σε περίπτωση που υποψιάζομαι ή έχω ενδείξεις ότι κάποιος ενήλικος ασελγεί σε βάρος ανηλίκων;

Μπορείτε να απευθυνθείτε:

στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής - Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ): Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, 3ος όροφος, τηλ. 210 6476370. 

στο Τμήμα Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης: Μοναστηρίου 326, τηλ. 2310 388456, 2310 388457, 2310 388458. 

στις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφαλείας των Νομών των υπόλοιπων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για αναφορές περιστατικών διαδικτυακής παρενόχλησης - παιδοφιλίας ή παιδικής πορνογραφίας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

Οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία ελέγχεται από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί η υπόθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.