Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

"Ευτυχισμένοι όσοι από την ιστορία τους έχουν μάθει"

Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας ν. Κιλκίς
Με την προσήκουσα τιμή και λαμπρότητα που αρμόζει πραγματοποιήθηκαν στο Νομό Κιλκίς οι εκδηλώσεις της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την λήξη του Α' Παγκοσμίου πολέμου σε Κρηστώνη, Δοϊράνη και Πολύκαστρο την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.


Βάσει του προγράμματος έλαβαν χώρα στους ιερούς χώρους των στρατιωτικών κοιμητηρίων δοξολογία, ομιλίες, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στις οποίες συμμετείχαν αντιπροσωπείες Ελλήνων και ξένων επισήμων από τo Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, Ιταλία, Σερβία και Ρωσία.

Ιδιαίτερη όμως αναφορά πρέπει να γίνει αφού ο νομός μας είχε την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενεί (με την ευκαιρία της επετείου) την Αυτού Εξοχότητα Δούκα του Κεντ τον οποίο συνόδευε η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα.

Την ΝΔ εκπροσώπησαν στις εκδηλώσεις ο Βουλευτής κ. Γ. Γεωργαντάς και από την ΝΟΔΕ έδωσε το παρών του ο απόστρατος στρατιωτικός κ. Χρ. Σαρβανίδης.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε όμως η απουσία επισήμου ως εκπροσώπου της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία ως φαίνεται ακολουθεί κατά πάγια τακτική της να λάμπει δια της απουσίας της μη τιμώντας τέτοιες ξεχωριστές ιστορικές στιγμές όχι μόνο για την Πατρίδα μας αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα.

Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό την επί της ουσίας απουσία (δεν παρέστη κάποιο κυβερνητικό στέλεχος παρά μόνο ένας χαμηλόβαθμος κρατικός αξιωματούχος) της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα σε ανάλογη ιστορική ημέρα λίγους μόλις μήνες πριν στην 105η επετείο της Μάχης του Κιλκίς (21 Ιουνίου). 

Όταν ο Πρόεδρος της ΝΔ και αυριανός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την πόλη μας αποτίoντας φόρο τιμής στους πεσόντες στην μία εκ των φονικότερων πολεμικών συρράξεων της ιστορίας μας.

Eείναι τουλάχιστον ασέβεια η πρακτική αυτή της προς αποδρομή κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και οφείλει να δώσει μια σοβαρή απάντηση στον ελληνικό λαό ο οποίος θλίβεται από ανάλογες ενέργειες.

Ξεχνώντας τα λόγια του Ευριπίδη: ''ΟΛΒΙΟΣ ΟΣΤΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΣΧΕ ΜΑΘΗΣΙΝ'' ευτυχισμένοι όσοι από την ιστορία τους έχουν μάθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου