Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

"Είμαι περήφανος που στην πόλη μου έχω ένα τέτοιο στολίδι"


Υπογράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης 
Δάσκαλος
Εδώ και πάνω από έναν μήνα ταλαιπωρήθηκα από ισχυρά προβλήματα με τη μέση μου, με ισχυρούς και αφόρητους πόνους. Επισκέφθηκα τρεις φορές το Ορθοπεδικό τμήμα του Νοσοκομείου Κιλκίς. 

Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που πήγα ήμουν αρνητικά προδιατεθειμένος έχοντας στο μυαλό μου τη μέση εικόνα των δημόσιων Νοσοκομείων μας.

Αυτό που εισέπραξα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα. Το προσωπικό ευγενέστατο με υπομονή και ένα μόνιμο χαμόγελο, πράγμα σημαντικότατο για την ψυχολογία του ασθενούς. 

Γιατροί ικανότατοι με μεγάλα αποθέματα υπομονής και αγάπης για τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Η προσφορά όλων ανθρώπινη και ανεκτίμητη. 

Αισθάνθηκα πραγματικά περήφανος που στην πόλη μας έχουμε ένα τέτοιο στολίδι, προϊόν ποιοτικής δουλειάς όλου του προσωπικού.

Στην είσοδο της Ορθοπεδικής είδα την προτομή του γιατρού-ορθοπεδικού Καββαδία και η σκέψη μου ταξίδεψε πενήντα χρόνια πριν, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1960, στη γενέτειρά μου Διαβατά Θεσσαλονίκης, παιδάκι στο καφενείο του πατέρα μου, άκουγα τους μεγάλους να μιλούν με πολύ καλά λόγια για το Ορθοπεδικό τμήμα του Νοσοκομείου Κιλκίς και για τον γιατρό Καββαδία. Ήταν πασίγνωστο τότε το Ορθοπεδικό του Κιλκίς σ’ όλη την Ελλάδα. 

Πενήντα χρόνια μετά, διαπίστωσα ότι οι σημερινοί διευθύνοντες και το προσωπικό συνεχίζουν την παράδοση ανεβάζοντας την ποιότητα του τμήματος σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα τον Διευθυντή της Ορθοπεδικής κ. Καρανικόλα Αναστάσιο ο οποίος πέρα από την τεράστια επιστημονική του κατάρτιση είναι πρώτ’ απ΄ όλα και πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ. 

Θα ήθελα επίσης να τονίσω την προσφορά του ιατρείου πόνου που κάνει κυριολεκτικά θαύματα ανακουφίζοντας τον ανθρώπινο πόνο οποιασδήποτε προέλευσης. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στον διευθυντή του ιατρείου πόνου κ. Μαρδικιάν Μαρδυρό, την αναισθησιολόγο κυρία Σιντορένκοβα Νάντια και την ψυχολόγο κυρία Κουρεμέντζα Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου