Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Μήνυμα του Υπουργείου Παιδείας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Μήνυμα του Υπουργείου Παιδείας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αποτελεί για το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων άλλη μια ευκαιρία ώστε να επαναλάβει τη δέσμευσή του σχετικά με την ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση. 


Η εκπαίδευση για όλα τα παιδιά που βρίσκονται στη χώρα δεν αποτελεί μονάχα υποχρέωση και διεθνή δέσμευση της ελληνικής πολιτείας, αλλά και καθοριστικό στοιχείο για την ουσιαστική ένταξή τους στην κοινωνία. Και, ακόμα, είναι θεμελιώδης σε μια αντίληψη ισότητας και ελευθερίας, που αντιμετωπίζει τη μόρφωση ως αγαθό για όλους και όλες.

Η προσπάθεια είναι απαιτητική αλλά αποδίδει καρπούς: φέτος τα προσφυγόπουλα φοίτησαν σε περισσότερα από 1.000 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε όλη την Ελλάδα. 

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε σταθερά, στην ίδια κατεύθυνση, αυτό τον δύσκολο, αλλά ωραίο και σημαντικό αγώνα, με συμμάχους τις δασκάλες και τους δασκάλους, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους πολίτες που αγκαλιάζουν το εγχείρημα. 

Η παιδεία είναι αγαθό και υποχρέωση της πολιτείας που πρέπει να το απολαμβάνουν όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα, χωρίς διακρίσεις – και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα κάνει, και τη νέα σχολική χρονιά, ό,τι χρειάζεται για να το διασφαλίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.