Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Γεωργαντάς: "Όλοι μαζί - Ενωμένοι, όπως τότε"

Υπογράφει ο Γιώργος Γεωργαντάς
Βουλευτής Κιλκίς
Έχουν περάσει 105 χρόνια από τότε που τα πανάρχαια ελληνικά εδάφη της Μακεδονίας μας, έλαβαν τη φυσική τους θέση στον Εθνικό Κορμό της Ελλάδας μας.Έχουν περάσει 105 χρόνια από το τριήμερο 19-20-21 Ιουνίου 1913, όταν όλη η Ανθρωπότητα με πρώτους τους ξένους στρατιωτικούς, έμενε κατάπληκτη από την επίτευξη του ακατόρθωτου. Από την αίσια κατάληξη μιας μάχης που ήταν θεωρητικά αδύνατο να κερδηθεί από τα Ελληνικά Όπλα. 

Για δεκαετίες οι ξένες στρατιωτικές αποστολές με τις αυτοψίες τους στο πεδίο της Μάχης, προσπαθούσαν να εξηγήσουν το πολεμικό σχέδιο που εφαρμόσθηκε. Ώσπου, στα πολεμικά γεγονότα της Μάχης, πρόσθεσαν το καταλυτικό στοιχείο της Ελληνικής ψυχής. 

Ένα στοιχείο που δεν προσμετράται με τα αριθμητικά και στρατιωτικά δεδομένα των πλέον εξειδικευμένων Στρατηγικών Μελετών.

Πέρασαν όμως 105 χρόνια, ώστε να φθάσουμε στο σημείο η υπερηφάνεια του Ιουνίου του 1913, να δώσει τη θέση της στην πίκρα και την οργή του Ιουνίου του 2018. Η Μακεδονία κι όλη η χώρα, όλοι οι πολίτες της έχουν στα χείλη τους το μεγάλο «γιατί» για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. 

Ψύχραιμα, αποφασιστικά και ανυποχώρητα θα αντιμετωπίσουμε τη νέα αναιτιολόγητη και αδιανόητη πρόκληση και υποχώρηση. Με οδηγό την υπερήφανη θυσία των ανωνύμων και επωνύμων του Ιουνίου του 1913, θα βάλουμε και πάλι την αδιαπραγμάτευτη Ιστορία μας στις δίκαιες βάσεις και την ορθή της πορεία.

Όλοι μαζί. Ενωμένοι, όπως τότε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου