Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Κιλκίς, για την επική Μάχη του Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Συμπληρώνονται σήμερα 105 χρόνια από την επική Μάχη του Κιλκίς (21 Ιουνίου 1913) κατά τη διάρκεια του Β' Bαλκανικού Πολέμου. Μια μάχη η έκβαση της οποίας ήταν καθοριστικής σημασίας καθώς απελευθερώθηκε το Κιλκίς, απετράπη ο κίνδυνος πανσλαβισμού της Μακεδονίας και αποσοβήθηκε ο Βουλγαρικός επεκτατισμός. 

Η ένδοξη Μάχη του Κιλκίς που συγκαταλέγεται στις φονικότερες πολεμικές συρράξεις της Ελληνικής Ιστορίας αποτέλεσε την αρχή του τέλους στα σχέδια των Βουλγάρων. Η σφοδρότητα της ήταν τόσο μεγάλη που άφησε έκπληκτο όλο τον κόσμο όπως και τον Γάλλο Στρατηγό Debeney (Διοικητής της γαλλικής Première Armée – 1ης Στρατιάς) ο οποίος επισκεπτόμενος το πεδίο της Μάχης δήλωσε έκπληκτος από το περιορισμένο πεδίο διεξαγωγής της σύγκρουσης τόσων πολλών δυνάμεων. 

Εξάροντας την μέθοδο που ακολούθησαν οι ελληνικές δυνάμεις για τη νίκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: η τακτική δεν ήταν ούτε γαλλική, ούτε γερμανική, ούτε αγγλική αλλά ήταν απλά ελληνική.

Τα λόγια όμως των ηττημένων δίνουν ακόμη περισσότερη δόξα στον νικητή αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα των Ελλήνων Στρατιωτών. Οπως ο Γενικός Στρατάρχης των Βουλγάρων Στρατηγός Ιβανώφ ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι: νόμιζα πως είχα προβλέψει τα πάντα και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα,τα πάντα εκτός την ελληνική τρέλα (με την έννοια της αυτοθυσίας που είχε ο Ελληνας στρατιώτης).

Η σημασία και τα μηνύματα της Μάχης για την Απελευθέρωση του Κιλκίς είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε σήμερα που την Μακεδονία ''εποφθαλμιούν'' σε διαφορετικό επίπεδο οι ξένοι. Σήμερα που η συμφωνία όνειδος των Πρεσπών δίνει το δικαίωμα στους βόρειους γείτονες μας να αναγορεύονται Μακεδόνες (εθνότητα,ιθαγένεια, γλώσσα) με τη βούλα της ελληνικής κυβέρνησης μετά τις εν κρυπτώ διαβουλεύσεις των κ.κ.Τσίπρα, Κοτζιά.

Δυστυχώς η πρόσφατη αρνητική εξέλιξη αποδεικνύει ότι όταν οι Ελληνες δεν είναι ενωμένοι ως φυσικό επακόλουθο θα έχουν την ήττα σε όλα τα επίπεδα. Ο αγώνας των προγόνων ηρώων μας που έπεσαν στη Μάχη του Κιλκίς είχε αίσιο αποτέλεσμα λόγω της ενότητας τόσο της ηγεσίας (Κωνσταντίνος Βασιλεύς – Ελ.Βενιζέλος - Πρωθυπουργός) όσο και του ελληνικού λαού.

Στις μέρες μας που τα ανοιχτά μέτωπα και οι πιέσεις σε όλα τα θέματα (οικονονικά, εθνικά, πολιτικά, κοινωνικά κ.ο.κ.) είναι στην ημερήσια διάταξη τα διδάγματα από την νικηφόρα Μάχη του Κιλκίς το 1913 είναι ο οδηγός μας για να αντιπαρέλθουμε κάθε δυσκολία και στενότητα. 

Με ομοψυχία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και γνώση από την χρυσή Ιστορία μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Και ''οπλισμένοι'' με τα ιδανικά και τις αξίες του Εθνους θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε πιστά τα λόγια του Ανδρέα Κάλβου, «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.