Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Θεσσαλονίκη: Έκθεση ζωοφιλίας «Discover Dogs 2018» & «All About Cats 2018»

Μία πρωτοποριακή και απόλυτα καινοτόμος για τα ελληνικά δεδομένα, έκθεση ζωοφιλίας, θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να επισκεφθούν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτήν, όσοι αγαπούν τον σκύλο και τη γάτα αλλά και γενικότερα τα ζώα. 

Πρόκειται για την έκθεση που διοργανώνει η εταιρεία Welldone υπό τον γενικό τίτλο «Discover Dogs» & «All About Cats 2018» που θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ - HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχοντας την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Με το σύνθημα «Εκπαιδεύουμε υπεύθυνους κηδεμόνες» η έκθεση έρχεται να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους κηδεμόνες και τους φίλους του σκύλου και της γάτας σε θέματα ποιότητας ζωής, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και καθημερινότητας των ζώων.

Βασισμένη στο τρίπτυχο «εκπαιδευμένος κηδεμόνας – παιδεία – παιχνίδι» θα αποτελέσει τον χώρο συνάντησης μικρών και μεγάλων, κηδεμόνων και φίλων του σκύλου και της γάτας όπου, μέσα από βιωματικές δράσεις, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν καλύτερα τον σκύλο και τη γάτα αλλά και θα μάθουν για την επίτευξη της απόλυτα αρμονικής συμβίωσης μαζί του.

Στον χώρο θα λειτουργούν αμφιθέατρα γνώσης, όπου κτηνίατροι, ψυχολόγοι, άνθρωποι του Πολιτισμού και της Τέχνης, εθελοντές, και κηδεμόνες θα συζητούν για τον σκύλο και τη γάτα. Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια για τον καλλωπισμό και τη φροντίδα του σκύλου, που θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα του ΕΣΕΚΣ(Ελληνικό Σωματείο Επαγγελματιών Κομμωτών Ελλάδος) με την ευγενική χορηγία της #1 All Systems, από την εταιρεία Animagroom.

Κατά τη διάρκεια της δράσης αυτής θα υπάρξουν σεμινάρια από εξειδικευμένους Groomer καθώς και διαγωνισμός Grooming, ενώ οι 3 νικητές θα λάβουν δωροεπιταγές €300, €100 και €50 αντίστοιχα για προϊόντα της εταιρείας Animagroom.

Οι επισκέπτες θα έχουν στην έκθεση αυτή τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, να ενημερωθούν για τη δράση εθελοντικών ομάδων, να γνωρίσουν νέες υπηρεσίες και προϊόντα, να παρακολουθήσουν ή και να συμμετέχουν στο διαγωνισμό «Best HouseCat» για την ανάδειξη της ομορφότερης γάτας σπιτιού, αλλά και να βραβευτούν αν η γάτα τους ανήκει στις τρεις ομορφότερες της έκθεσης, μα και να παίξουν με τον σκύλο τους στο Dog Playground, σε έναν χώρο σωματικής και νοητικής εκτόνωσης με παιχνίδια αλληλεπίδρασης με τον σκύλο.

Εκεί μάλιστα θα λάβει χώρα και ο μοναδικός και ταυτόχρονα εκπαιδευτικός διαγωνισμός Equilibrio Challenge που τον διοργανώνει η super premium σειρά διατροφής Equilibrio. Ένας διασκεδαστικός διαγωνισμός κατά τον οποίο αναδεικνύονται οι πιο «ισορροπημένοι σκύλοι», ώστε να βραβευτούν σκύλοι των οποίων τα χαρακτηριστικά πραγματικά συμβάλουν στην ευζωία τους.

Στην έκθεση τη ζωοφιλική δημιουργική διαπαιδαγώγηση των μικρών επισκεπτών θα αναλάβει για άλλη μια φορά η ομάδα Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων & Οργανισμών), η οποία φιλοξενείται στο περίπτερο του περιοδικού «Κατοικίδια εν Δράσει», χορηγού επικοινωνίας του αμφιθεάτρου της γάτας και με συνεργάτες τις εκδόσεις «Κίτρινο Πατίνι», την ομάδα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων «YupiYaya» και τον παιδότοπο «Kids Fun Factory» έχει ετοιμάσει πρωτότυπες δράσεις για τα παιδιά, με πρωταγωνιστές τους τρεις μοναδικούς σκύλους της ομάδας, τη Διώνη, τον Πόθο και το Άξελ, που έχουν συναντήσει ήδη πάνω από 70.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και είναι έτοιμοι και πάλι να προσφέρουν αγάπη, αγκαλιές και φιλιά σε όλους τους μικρούς φίλους.

Στον χώρο της έκθεσης θα γίνονται και Happenings για τα παιδιά όπως, Face painting, μπαλονοκατασκευές, χειροποίητες κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, παρουσιάσεις βίντεο, διαγωνισμοί ζωγραφικής που θα κάνουν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τον σκύλο και τη γάτα μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες, ενώ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του αμφιθεάτρου της γάτας το Σάββατο 21 Απριλίου στις 10πμ από τη συγγραφέα και εικονογράφο Λιάνα Δενεζάκη και την εκπαιδευτικό, δημιουργό ομάδας Ζω.Ε.Σ. και συγγραφέα Κατερίνα Παπαποστόλου δωρεάν σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης σχετικό με τη μυθοπλασία και τη δημιουργία ιστοριών μέσα από τη δύναμη των εικόνων στο οποίο θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι επισκέπτες με σκύλο θα πρέπει να επισκεφθούν αρχικά τον ενημερωτικό προθάλαμο στο περ. 4 όπου εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου με σκύλο, εκεί θα πραγματοποιηθεί και ο έλεγχος συμπεριφοράς του και έτσι η έκθεση θα τους δώσει μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν και για τον χαρακτήρα του σκύλου τους, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα για Dog Sitting για 60 λεπτά στους καταρτισμένους Dog Sitters εκπαιδευτές.

Δωρεάν είσοδος και πάρκινγκ.
Πληροφορίες: www.discoverdogs.grwww.allaboutcats.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.