Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Ε.Φ.Ε.Τ.: Αποσύρονται από την αγορά πλαστικά πιρούνια

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση πλαστικών πιρουνιών για τα οποία διαπιστώθηκε ολική μετανάστευση σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση τους σε επαφή με τρόφιμα.

Πρόκειται για πλαστικά πιρούνια χρυσού χρώματος, προέλευσης Κίνας, σε συσκευασία των 10 τεμαχίων έκαστη, με κωδικό είδους (Item No) CC-01F, με αριθμό παρτίδας (Lot No) AZ-161224 και αριθμό γραμμοκώδικα (barcode) 0473858000032.

Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση JUMBO Α.Ε.Ε.. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.