Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Σύσκεψη για τη απαγόρευση αλιείας στην λίμνη Δοϊράνη

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε στις 04 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σύσκεψη στα πλαίσια εφαρμογής της Απόφασης για την απαγόρευση αλιείας (από 10 Απριλίου 2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00 π.μ έως 16 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 π.μ) στην λίμνη Δοϊράνη λόγω προστασίας της αναπαραγωγικής περιόδου των ψαριών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς Βεργίδης Ανδρέας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θωμαΐδης Παύλος ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς Αναστασιάδης Ιωάννης ο Αστυνομικός Υ/δντης της Δ.Α Κιλκίς Χαραλαμπίδης Δημήτριος ο αρμόδιος του Α.Τ. Κιλκίς Υ/Β΄ Παπαγεωργίου Τρύφων , ο Αναπληρωτής Διοικητής του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης Υ/Α΄ Γεωργιάδης Συμεών ο Γενικός Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης Θεόδωρος Ναζηρίδης ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Αλιείας της ΔΑΟΚ Κιλκίς Μιχαηλίδης Ιωάννης καθώς και αλιείς της περιοχής.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός των Αρμόδιων Υπηρεσιών καθώς και των αλιέων για την αποτελεσματική φύλαξη της λίμνης Δοϊράνης κατά την περίοδο της απαγόρευσης αλιείας όπως και μετά το πέρας αυτής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης αλιείας. Τονίστηκε η μεγάλη σημασία της περιόδου της αναπαραγωγής των ιχθύων τόσο για το ίδιο το οικοσύστημα της λίμνης Δοϊράνης όσο και για τους αλιείς και κατ’ επέκταση για όλη την κοινωνία της περιοχής.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

Η επιτήρηση της λίμνης Δοϊράνης από τις εμπλεκόμενες Αστυνομικές Δυνάμεις με εποχούμενες και πεζέςπεριπολίες καθ’ όλο το 24ωρο με χρήση ειδικών συσκευών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Περιπολίες του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές.

Για φαινόμενα παράνομης αλιείας και οποιαδήποτε πληροφορία-καταγγελία μπορεί να επικοινωνεί κάθεπολίτης με το Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς (τηλ: 2341077032), Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης (τηλ: 2341097440) καθώς και με το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Δ/νσης Κιλκίς (τηλ:100 ).
Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεργασία των Αστυνομικών Υπηρεσιών με τους επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου