Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Πετυχημένη η εκδήλωση του ΚΕΠΑ και του Επιμελητηρίου Κιλκίς για τη Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η πολύ-επίπεδη εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΕΠΑ, μέσω των Κέντρων Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κιλκίς και διεξήχθη την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στο Επιμελητήριο Κιλκίς, Αίθουσα “Β. Σεργιαννίδης”.

Σκοπός της φετινής εκδήλωσης με κεντρικό μήνυμα “Ηθικές Αξίες και Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα” ήταν η ανάδειξη της προστιθέμενης αξίαςτων Βιώσιμων Επιχειρηματικών Πρακτικών και απευθυνόταν σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικού και επιχειρηματικού κοινού του Κιλκίς το οποίο και ανταποκρίθηκε με εντυπωσιακή προσέλευση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του κ Παντελή Σωτηριάδη, Οικονομολόγου, Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου και ΑΕ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Αρχές επιχειρηματικής συμπεριφοράς και δεοντολογίας» και εστίασε στο θέμα των αθέμιτων επιχειρηματικών Πρακτικών.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης, Διευθυντής του Εσπερινού ΓΕΛ Κιλκίς, αναφέρθηκε στη σημασία του πλαισίου αξιών κατά τη διαδικασία μάθησης στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και τόνισε την αναγκαιότητα την ενίσχυσης του θεσμού της μαθητείας και πρακτικής άσκησης των αποφοίτων του σχολείου σε επιχειρήσεις στο Κιλκίς. 

Ο κ Γιώργος Βουλγαράκης, Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Κιλκίς αναφέρθηκε στο θέμα της Ηθικής των εργαζομένων στον εργασιακό χώρο, έκανε μια εκτεταμένη ανασκόπηση της βιβλιογραφίας και χρησιμοποίησε παραδείγματα της καθημερινότητας σε μια προσπάθεια να αναδείξει την ευθύνη των στελεχών των εταιριών κατά την υλοποίηση των επιχειρηματικών δράσεων. 

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ανέδειξε τη πνευματική διάσταση της «Ηθικής του Επιχειρηματία» συνδέοντας τη με τη σημερινή οικονομική κρίση που στην ουσία είναι κρίση αξιών και προέταξε τη σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των εταιρειών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ Παύλος Τονικίδης παρουσίασε τους Εθνικούς στόχους της «Ατζέντας των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 2015 – 2030» και τους εξειδίκευσε σε τοπικό επίπεδο με έμφαση στη ανάπτυξη: Περιφερειακών και διασυνοριακών υποδομών, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα των μικροπιστώσεων, περιβαλλοντικά ορθών τεχνολογιών, και τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με τους τοπικούς εκπαιδευτικούς φορείς.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ Μιχάλης Σαράφογλου, Intellectual Property Engineer της εταιρείας ALUMIL A.E. όπου ανέπτυξε το θέμα «Πνευματική Ιδιοκτησία, 3d Printing και Επιχειρηματική Ηθική» με ιδιαίτερη έμφαση στην στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης και της κατοχύρωσης της πρωτογενούς έρευνας και των βιομηχανικών της εφαρμογών.

Η κα Ανθή – Ισμήνη Ναούμη μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων ανέπτυξε το θέμα «Διατροφική Ηθική» με αναφορές στο κώδικα δεοντολογίας των μελών του συλλόγου, σε θέματα νοθείας τροφίμων αλλά και αθέμιτων επιχειρηματικών πρακτικών σχετιζόμενων με τη προώθηση ακατάλληλων σκευασμάτων στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Δημήτρης Κατσαρέλλος στέλεχος του ΚΕΠΑ ο οποίος κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της εκδήλωσης έλαβε το λόγο και αναφέρθηκε στο πλήρες φάσμα των παρεχομένων υπηρεσιών από το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS στο Κιλκίς με ιδιαίτερη έμφαση στις χορηγήσεις μικροπιστώσεων σε πολύ μικρές, μικρές και ΜΜΕ στη Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας.

Παρών και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑ, κ. Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει τα τελευταία πέντε χρόνια το ΚΕΠΑ λαμβάνοντας τεχνογνωσία μέσω της ΕΕ για την ίδρυση του πρώτου μη τραπεζικού φορέα παροχής μικροπιστώσεων, συνδυαζόμενο με Υπηρεσίες Επιχειρηματικής Υποστήριξης (Business Development Services – BDS) προς τους δανειολήπτες.

Η εκδήλωση έτυχε της υποστήριξης της Eνορίας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, της εταιρίας οπτικοακουστικών μέσων HoneyBee, και της γευστικής χορηγίας των εταιρειών CAFE BISTRO –ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ, Ζαχαροπλαστείο BUTTERDREAM και ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΤΣΑΛΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Για περισσότερες διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Αγνή Παγούνη (Τηλ.: 2310 27 40 33 – Email: pagounia@microstars.gr)

Το Επιμελητήριο Κιλκίς ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι έως την 11η Μαρτίου 2018 θα πρέπει 58 ακόμη κατηγορίες επαγγελματιών να εγκαταστήσουν τερματική μηχανή POS για την υποδοχή ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτα, προχωρώντας στις απαραίτητες προσαρμοστικές ενέργειες.

Οι σχετικοί Κ.Α.Δ. των εν λόγω επαγγελμάτων είναι:

ΚΑΔ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
33.20 Εγκατάσταση βιομηχανικών μηχανημάτων και εξοπλισμού
41.10 Ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων
41.20 Κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη
43.29 Άλλες κατασκευαστικές εγκαταστάσεις
43.31 Επιχρίσεις κονιαμάτων
43.32 Ξυλουργικές εργασίες
43.33 Επενδύσεις δαπέδων και τοίχων
43.34 Χρωματισμοί και τοποθέτηση υαλοπινάκων
43.39 Άλλες κατασκευαστικές εργασίες ολοκλήρωσης και τελειώματος 43.91 Δραστηριότητες κατασκευής στεγών
43.99 Άλλες εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες π.δ.κ.α. 47.51 Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα 47.53 Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.62 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.63 Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.76 Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.78 Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.79 Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα
47.91 Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτυου
49.10 Υπεραστικές σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών
49.31 Αστικές και προαστιακές χερσαίες μεταφορές επιβατών
49.39 Άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α.
49.42 Υπηρεσίες μετακόμισης
50.10 Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών
50.30 Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών
51.10 Αεροπορικές μεταφορές επιβατών
52.21 Δραστηριότητες συναφείς με τις χερσαίες μεταφορές
52.22 Δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές
52.23 Δραστηριότητες συναφείς με τις αεροπορικές μεταφορές
52.24 Διακίνηση φορτίων
52.29 Αλλες υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες 56.21 Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις
56.29 Αλλες υπηρεσίες εστίασης
62.01 Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων
65.12 Ασφάλειες εκτός από τις ασφάλειες ζωής
68.20 Εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων
68.31 Μεσιτικά γραφεία ακινήτων
68.32 Διαχείριση ακίνητης περιουσίας, έναντι αμοιβής ή βάσει σύμβασης
74.20 Φωτογραφικές δραστηριότητες
79.90 Αλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες
80.30 Δραστηριότητες έρευνας
81.21 Γενικός καθαρισμός κτιρίων
81.22 Αλλες δραστηριότητες καθαρισμού κτιρίων και βιομηχανικού καθαρισμού 81.29 Αλλες δραστηριότητες καθαρισμού
88.10 Δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και
άτομα με αναπηρία
91.2 Δραστηριότητες μουσείων
91.3 Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών
93.11 Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων
93.12 Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων 93.19 Άλλες αθλητικές δραστηριότητες 95.12 Επισκευή εξοπλισμού επικοινωνίας
95.21 Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης
95.22 Επισκευή συσκευών οικιακής χρήσης και εξοπλισμού σπιτιού και κήπου
95.24 Επισκευή επίπλων και ειδών οικιακής επίπλωσης
95.25 Επισκευή ρολογιών και κοσμημάτων
96.01 Πλύσιμο και (στεγνό) καθάρισμα κλωστοϋφαντουργικών και γούνινων προϊόντων
96.3 Δραστηριότητες γραφείων κηδειών και συναφείς δραστηριότητες
96.4 Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι, από την σχετ. Κ.Υ.Α. 133473/05-12-2017 (ΦΕΚ 4309/β/11-12-2017).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.