Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Συμμετοχή Δήμου Κιλκίς σε συνάντηση για την πρόληψη της άνοιας

Η πρόληψη της άνοιας και η έγκαιρη αντιμετώπιση των συνεπειών της αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που προκάλεσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς με τη συμμετοχή εμπλεκομένων φορέων και δημοσίων υπηρεσιών υγείας, με αφορμή την ενεργοποίηση του εθνικού πιλοτικού προγράμματος Ηπιόνη που προωθεί το υπ. Υγείας.

Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις για τη συγκρότηση ενός οργανωμένου τοπικού δικτύου, το οποίο θα δραστηριοποιηθεί πάνω σε ζητήματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών καθώς και ηλικιωμένων ανθρώπων, με ενημερωτικές κατά κύριο λόγο εκδηλώσεις.

Ειδικότερα διατυπώθηκαν προτάσεις σχετικά με ενημερωτικές ομιλίες σε ΚΑΠΗ, παρεμβάσεις και ενημερωτικές συναντήσεις σε απομονωμένα χωριά μέσω των προγραμμάτων ''Βοήθεια στο Σπίτι'' Κοινωνικής Μέριμνας και των πολιτιστικών συλλόγων, ενημέρωση και υποστήριξη ανοϊκών ατόμων, διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στους πολίτες μέσω των λογαριασμών ύδρευσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Δήμο Κιλκίς η Στέλλα Ξάκη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και ο δημοτικός υπάλληλος Μιλτιάδης Ούλιος και από τη ΚΔΕΚ η Πρόεδρός της Χρυσή Σοφού και η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος ''Βοήθεια στο Σπίτι'' Ανδριάνα Κουτσοκώστα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου