Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο GRIECHELAND FESTIVAL 2017

Δυναμική συμμετοχή στο GRIECHELAND FESTIVAL 2017, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, προγραμματίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο νέος αυτός θεσμός θα πραγματοποιηθεί από αύριο 30 Μαρτίου, μέχρι και τις 2 Απριλίου 2017, με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, στο Ντίσελντορφ.
Το GRIECHENLAND FESTIVAL φιλοδοξεί να παρουσιάσει σε ένα πολυπληθές κοινό, που υπολογίζεται να το επισκεφτεί, την ελληνική ταυτότητα, τον ελληνικό πολιτισμό, τις τρέχουσες τάσεις της ελληνικής κοινωνίας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ορισμένων από τα ποιοτικότερα ελληνικά προϊόντα στη βιομηχανία τροφίμων, τη γαστρονομία και τον τουρισμό. Με το GRIECHENLAND FESTIVAL γίνεται προσπάθεια να τονωθεί το ελληνικό επιχειρείν και να ανοιχτούν νέοι εμπορικοί δίαυλοι για τους Έλληνες εκθέτες, αλλά και για τους εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η επισκεψιμότητα, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Προξενείου, αναμένεται να είναι μεγάλη και θα δοθεί η δυνατότητα πώλησης και καλύτερης γνωριμίας στον κλάδο των τροφίμων και ποτών των προϊόντων των παραγωγών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το γερμανικό κοινό και τους Έλληνες ομογενείς. Οι Έλληνες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κοινότητα του Ντίσελντορφ, η οποία έχει έντονα αναπτυγμένο το ελληνικό επιχειρείν, ενώ στο κρατίδιο ζει η μεγαλύτερη κοινότητα Ελλήνων στην Ευρώπη, με 140.000 μέλη.

«Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται αυτό το Φεστιβάλ και θεωρήσαμε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως την καλύτερη ευκαιρία για να προωθήσουμε τα τοπικά προϊόντα ποιότητας, τα προϊόντα – σημαία της περιοχής μας, τον αγροδιατροφικό και γαστρονομικό μας πλούτο, τη Μακεδονική Κουζίνα, αλλά παράλληλα να δώσουμε την ευκαιρία στις επιχειρήσεις της περιοχής μας να ανοίξουν νέους ορίζοντες και να έρθουν σε επαφή με το απαιτητικό γερμανικό κοινό, λαμβάνοντας καλύτερη θέση στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά της Γερμανίας. 


Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες στο Γενικό Προξενείο για την πρωτοβουλία του», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε ένα φεστιβάλ, που ελπίζουμε να γίνει θεσμός, δίνεται η δυνατότητα να γίνει η γνωριμία των ομογενών αλλά και πλήθους άλλων επισκεπτών, Γερμανών και μη, με τα τοπικά παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα τα οποία παράγονται από παραγωγούς και επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. 


Επίσης, να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές της Γερμανίας και άλλων χωρών για τα πιστοποιημένα προϊόντα της Περιφέρειάς μας και να αναδειχθούν, προβληθούν και προωθηθούν αυτά σε νέες αγορές. Στο Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου βρίσκεται το Δημαρχείο του Ντίσελντορφ, θα υπάρχει μία μεγάλη σκηνή, που θα φιλοξενεί ψυχαγωγικό πρόγραμμα και θα μπορεί να διατεθεί στους εκθέτες για παρουσιάσεις. Η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί από γαστρονομική παρουσίαση της Μακεδονικής Κουζίνας από διακεκριμένους chefs», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο Φεστιβάλ του Ντίσελντορφ με στόχο να προωθήσει τον τουρισμό, σε συνδυασμό με τον γαστρονομικό και αγροδιατροφικό πλούτο της περιοχής μας. Η γερμανική τουριστική αγορά είναι από τις πλέον δυναμικές, με την Ελλάδα να είναι στις πρώτες προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών. 

Ήδη καταγράφουμε αύξηση προκρατήσεων 30% από τη Γερμανία στην Κεντρική Μακεδονία και αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία προβολής του τόπου μας στους Γερμανούς τουρίστες, ώστε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας και μάλιστα σε δωδεκάμηνη βάση», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.