Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Σε εξέλιξη η κατάθεση αιτήσεων για υποτροφίες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Συνεχίζεται η κατάθεση των αιτήσεων για τις τρεις πλήρεις υποτροφίες που έχει προκηρύξει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή παρέχοντας τη δυνατότητα σε τρεις μαθητές να σπουδάσουν δωρεάν στο Γενικό ή το Επαγγελματικό Λύκειό της. 

Οι «υποτροφίες Προέδρου» αφορούν τη σχολική χρονιά 2017 – 2018. Χάρη σε αυτές, τρεις μαθητές θα παρακολουθήσουν με 100% υποτροφία τo Γενικό ή το Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει την τρέχουσα σχολική χρονιά να φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου και ο μέσος όρος της βαθμολογίας στη Β’ τάξη και το πρώτο τετράμηνο της Γ’ τάξης, να μην είναι κάτω από 17. Επίσης, θα πρέπει είναι κάτοχοι πιστοποιητικού επιπέδου Β2 στην αγγλική γλώσσα, ενώ στη περίπτωση που δεν έχουν ακόμη πιστοποιητικό, μπορούν να συμμετέχουν σε κατατακτήριες εξετάσεις. 

Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν κατόπιν εξετάσεων στα Θετικά μαθήματα (Μαθηματικά, Φυσική Χημεία και Βιολογία) και τα Ελληνικά και μπορούν νααιτηθούν ενδιαφερόμενοι μαθητές από όλη την Ελλάδα, καθώς οι υποτροφίες καλύπτουν και τη διαμονή και τη σίτιση στο οικοτροφείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης λήγει τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2017. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στις 10:00. Επίσης οι μαθητές που δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού στην αγγλική γλώσσα θα συμμετέχουν σε εξετάσεις την ίδια μέρα στις 12:30 – 14:00. 

Οι υποψήφιοι με τις υψηλότερες βαθμολογίες, προκρίνονται στο επόμενο στάδιο κατά το οποίο θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη. Η Επιτροπή Υποτροφιών μετά το πέρας και των συνεντεύξεων αξιολογεί τις αιτήσεις λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κριτήρια με την καθορισμένη σειρά προτεραιότητας και ανακοινώνει τις αποφάσεις της στους υποψηφίους μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά στo email admissions@afs.edu.gr, με fax στο 2310492864 ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση:

Αμερικανική Γεωργική Σχολή (Υπόψη Τμήματος Εγγραφών)
Μαρίνου Αντύπα 54,
T.Θ. 23, 55102, Θεσσαλονίκη

Να σημειωθεί ότι οι υποτροφίες έχουν ισχύ μέχρι και την αποφοίτηση των υποτρόφων μαθητών από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή αρκεί οι μαθητές να πετυχαίνουν κάθε σχολική χρονιά βαθμολογία από 18 και πάνω, αλλά και ευρύτερη διαγωγή που να δικαιολογεί τη διατήρηση της υποτροφίας. Υπεύθυνος κ. Γεώργιος Σταμπολίδης, τηλέφωνο 2310492758 ή στο gstamb@afs.edu.gr

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την προκήρυξη και ΕΔΩ την αίτηση συμμετοχής.

Λίγα λόγια για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Τα κύρια εκπαιδευτικά της τμήματα είναι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γενικό Λύκειο), η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επαγγελματικό Λύκειο και Εκπαίδευση Ενηλίκων) και το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences. 

Η Σχολή προετοιμάζει τους αποφοίτους της για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης γεωργικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.