Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

"Δώστε λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ – 1ου Ε.Κ Κιλκίς"

Υπογράφει ο Οδυσσέας Φραγγελάκης
Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ
Μετά τους τελευταίους σεισμούς στο Κιλκίς και την ανακοίνωση στις 6/12/16, από τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς, κο Αποστολίδη Πασχάλη, ότι το ανατολικό κτίριο που στεγάζει 21 αίθουσες διδασκαλίας, δεν είναι ασφαλές, άρχισε ένας αγώνας δρόμου για εξεύρεση αιθουσών διδασκαλίας και εργαστηριακών χώρων.

Στη συνέχεια, στις 20/12/16 μας ανακοινώνεται, ότι και το κτίριο που στεγάζει το Εργαστηριακό Κέντρο και 6 αίθουσες διδασκαλίας δεν είναι επίσης ασφαλές.

Σήμερα λειτουργεί κανονικά η Γ΄ τάξη σε ένα προκατασκευασμένο, ανεξάρτητο κτίριο, μέσα στο οικόπεδο του σχολικού συγκροτήματος στο οποίο διαμορφώσαμε 8 αίθουσες χρησιμοποιώντας και το χώρο του υπάρχοντος γραφείου για να φιλοξενηθούν και τα 10 τμήματα ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ. Τους ίδιους χώρους χρησιμοποιεί και το ΔΙΕΚ Κιλκίς το απόγευμα.

Η Β΄ τάξη που έχει 8 τμήματα λειτούργησε εκ περιτροπής από τις 31/01/2017 έως το τέλος Φεβρουαρίου, σε 3 αίθουσες που μας παραχώρησε το ΚΕΓΕ – Δήμητρα το οποίο βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της πόλης μας. Μετά τη μεταφορά του αρχείου του ΟΠΕΚΕΠΕ από το ημιυπόγειο του ιδίου κτιρίου, λειτουργεί κανονικά και η Β΄τάξη .

Η Α΄τάξη που έχει 4 τμήματα, λειτουργεί από τις 25/01/2017 σε 4 αίθουσες που μας έχει διαθέσει ο ΟΑΕΔ μαζί με ένα χώρο γραφείο 2μΧ1,5μ. και βρίσκονται πλησίον του ΚΕΓΕ- Δήμητρα.

Από τις 7/12/16 μέχρι σήμερα που εκκρεμεί η μεταστέγαση του Εργαστηριακού Κέντρου δεν γίνονται επί της ουσίας εργαστηριακά μαθήματα πλην των ειδικοτήτων της Γ΄τάξης: γεωπονίας, αισθητικής, κομμωτικής, φυσικοθεραπείας, οικονομίας και δομικών έργων. 

Τα υπόλοιπα εργαστηριακά μαθήματα γίνονται με επίδειξη, με διάφορα εποπτικά μέσα και πάντα με τη φιλότιμη προσπάθεια των συναδέλφων. Συνέπεια των ανωτέρω είναι να υπάρχει μαθητική διαρροή μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων σε απόφοιτους που ξαναγράφτηκαν για απόκτηση πτυχίου ειδικότητας.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι δεν υπάρχει γραφείο καθηγητών σε κανένα από τα κτίρια που προανέφερα και το γραφείο της διεύθυνσης του σχολείου λειτουργεί ως σήμερα, στο παλαιό κτίριο που κρίθηκε ως μη ασφαλές.

Για το τυπικό του θέματος σας αναφέρομαι ότι επίσημο έγγραφο που να δηλώνει την ακαταλληλότητα του σχολικού συγκροτήματος, ουδέποτε έως σήμερα, μας έχει κοινοποιηθεί.

Επειδή το διδακτικό έτος βρίσκεται στο τέλος του και η νέα σχολική χρονιά είναι προ των πυλών θα πρέπει άμεσα να δοθεί οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ – 1ου Ε.Κ Κιλκίς για να μπορέσουμε να οργανώσουμε έγκαιρα την νέα σχολική χρονιά και τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.