Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς: Παράδειγμα προς μίμηση οι μαθητές της Λέσχης Ανάγνωσης

Υπογράφει η Σοφία Γ. Μεσίγκου-Κρικώνη
Φιλόλογος 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς
Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 17.00 στο χώρο της βιβλιοθήκης του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς διεξήχθη συνάντηση-συζήτηση με τη συγγραφέα Γλυκερία Γκρέκου. Τη συνάντηση συντόνισε η Σοφία Μεσίγκου, Φιλόλογος στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.

Στο σχολείο λειτουργεί Λέσχη Ανάγνωσης μαθητών με την εποπτεία της Φιλολόγου Σοφίας Μεσίγκου και την επικουρία και ενίσχυση της Διεύθυνσης του σχολείου μας. Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές διάβασαν το εφηβικό μυθιστόρημα « Η μοναξιά των συνόρων » της Γλυκερίας Γκρέκου από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. 

Μετά από πρόσκλησή μας και συνεννόηση με την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Εκδοτικού Οίκου κ. Άντζυ Μυλωνοπούλου, η συγγραφέας επισκέφθηκε το σχολείο μας και συνομίλησε με τους μαθητές - μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης.

Στη συζήτηση η κ. Γκρέκου απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις των μαθητών μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία σε ερωτήσεις που τους απηύθυνε. Η συνάντηση διήρκεσε τρεις ώρες και ακολούθησε προσφορά εδεσμάτων που οι μαθητές μας με τους γονείς τους είχαν προετοιμάσει. Προσφέραμε δώρα στη συγγραφέα που ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συνάντηση ήταν πολύτιμα τόσο για τους μαθητές μας, όσο και για τη συγγραφέα, η οποία συγκινημένη απευθύνθηκε στα παιδιά μας επαινώντας τα για την υπευθυνότητα και τα ενδιαφέροντά τους.

Από τη θέση της συντονίστριας της Λέσχης Ανάγνωσης θέλω να συγχαρώ τους μαθητές μας για τη δράση και την αγάπη τους για τη Λογοτεχνία. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.