Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Χρήστος Χατζησάββας: Η ενέργεια δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό


Δελτίο τύπου Χρήστου Χατζησάββα
Ο βουλευτής Κιλκίς, Χρήστος Χατζησάββας κατά την ομιλία του τοποθετήθηκε στην επίκαιρη επερώτηση του Πασόκ σχετικά με ζητήματα που αφορούν την ενέργεια.


Αρχικά σχολίασε την διαμάχη εντός της αιθούσης των καραμανλικών των ΑΝΕΛ με σαμαρικούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «ο κόσμος ξέρει πάρα πολύ καλά όμως ότι στις προηγούμενες εκλογές, όταν ψήφισε Νέα Δημοκρατία στην κάλπη, βγήκε κυβέρνηση Βενιζέλος. Ξέρει πάρα πολύ καλά τώρα ότι θα ξαναψηφίσει Νέα Δημοκρατία, θα βγει πρώτο κόμμα, αλλά κυβέρνηση θα κάνει ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Συνέχισε την ομιλία του σημειώνοντας πως η συζήτηση ουσιαστικά έχει να κάνει με αποκρατικοποιήσεις και αργοπορίες στις διαδικασίες αυτές. «Ακούω επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές, πολλά και διάφορα. 


Θα ήθελα να μου απαντήσουν όμως αυτοί οι οποίοι είναι υπέρμαχοι των αποκρατικοποιήσεων γιατί οι δικές μας δημόσιες επιχειρήσεις μπαίνουν μέσα οικονομικά και δεν μπορούν να παράγουν πλούτο, αλλά θέλουν να τις αγοράσουν ξένες επιχειρήσεις, οι οποίες τις βλέπουν ενδιαφέρουσες, και μάλιστα πολλές από αυτές τις ξένες επιχειρήσεις είναι και δημόσιες. Δηλαδή επιχειρήσεις δημόσιες άλλων κρατών θέλουν να αγοράσουν τις δικές μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Σταματήστε να αντιμετωπίζετε την ενέργεια ως εμπόρευμα. Κοινωνικό αγαθό είναι, αναγκαίο και απαραίτητο και θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα έχουν πρόσβαση σε αυτό όλοι οι Έλληνες» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Κλείνοντας είπε πως «η μοναδική υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στο έθνος είναι να μην κάνετε απολύτως τίποτα! Αφήστε μέσα στην ιερή ελληνική γη τον πλούτο μας που τον φυλάει εκατομμύρια χρόνια και θα τον φυλάει μέχρι να υπάρξει ξανά ελληνικό κράτος με οικονομική και εθνική ανεξαρτησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.