Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Μέτριας δυσκολίας τα θέματα των Αρχαίων και των Μαθηματικών στις σημερινές Πανελλαδικές Εξετάσεις

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο" Κιλκίς
Σήμερα 18/5/2016 οι μαθητές του Θετικού και Θεωρητικού προσανατολισμού των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν στα Μαθηματικά και στα Αρχαία αντίστοιχα.

Τα θέματα των Αρχαίων στο σύνολό τους είχαν μέτριο βαθμό δυσκολίας. Στο διδαγμένο κείμενο, οι απαντήσεις των ερμηνευτικών ασκήσεων Β1 και Β2 είχαν αρκετά μεγάλη έκταση οπότε ήταν απαραίτητη η σωστή διαχείριση του χρόνου από τους μαθητές.

Σε ό,τι αφορά το αδίδακτο κείμενο, απόσπασμα από τον «Ευθύδημο» του Πλάτωνα, η μετάφραση ήταν απαιτητική λόγω του ειδικού λεξιλογίου που περιείχε. Τα ερωτήματα της γραμματικής, ενώ κάλυπταν μεγάλο τμήμα της ύλης κινούνταν στα πλαίσια των απαραίτητων γνώσεων των μαθητών.

Σ τα Μαθηματικά, τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας αν και δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα με τα θέματα του 2015 λόγω τροποποίησης της ύλης σε κάποια σημεία, η δυσκολία ήταν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Το δεύτερο θέμα ήταν αρκετά εύκολο, καθώς απαιτούσε βασικές γνώσεις διαφορικού λογισμού, αλλά τα ερωτήματα Γ2, Γ4 καθώς και το Θέμα Δ στο σύνολό του απαιτούσε συνδυαστική σκέψη και απευθυνόταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Το φροντιστήριο Μ.Ε. ΚΙΝΗΤΡΟ εύχεται καλή επιτυχία στους υποψηφίους που διαγωνίζονται μεθαύριο, 19/5 στα Μαθηματικά και την Ιστορία Γενικής Παιδείας όπως και στους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. που αύριο εξετάζονται στα Μαθηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου