Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Χάος στην Ειδομένη!

Της Ραλλιώς Λεπίδου
Όσο και να προσπαθούν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο δεν τα καταφέρνουν.  Οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ξεπεράσει τους 14.500 χιλιάδες και συνεχίζουν να έρχονται με τα πόδια, έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη. Τα σύνορα είναι ερμητικά κλειστά και αυτό όπως ακούγετε θα συνεχίσει επ΄ αόριστον και μάλιστα την Δευτέρα -υπάρχουν πληροφορίες- πως θα ανακοινωθεί και επίσημα από την ΕΕ.

Οι σκηνές έχουν καλύψει όλα τα χωράφια γύρω από το οργανωμένο camp και πλέον πλησιάζουν τα σπίτια των λιγοστών κατοίκων της Ειδομένης.

Ένα χωριό μόλις 100 ανθρώπων συνυπάρχει πλέον με 14.500 χιλιάδες πρόσφυγες και ποιος ξέρει που θα φτάσει αυτός ο αριθμός. Μέχρι στιγμής όπως δήλωσαν στο www.ka-business.gr -που όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται καθημερινά στην Ειδομένη και παρακολουθεί το ΜΕΓΑ ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών - μπορούν και βοηθούν, δεν ξέρουν όμως μέχρι πότε θα μπορούν και το ερώτημα είναι το πώς θα αντιδράσουν οι εξαθλιωμένοι αυτοί άνθρωποι όταν δουν τους κατοίκους να μην έχουν να τους δώσουν άλλη βοήθεια.

Καθημερινά φτάνουν απλή πολίτες με μερίδες φαγητού που μαγειρεύουν οι ίδιοι για να ταΐσουν τον κόσμο, που έχει ανάγκη πλέον από ρούχα, τροφή και ειδικά βρεφική τροφή.


Ο ερυθρός Σταυρός καθημερινά πέραν της ιατρικής φροντίδας και μέριμνας για τα παιδιά, παραχωρεί 1500 μερίδες φαγητό.

Η ΜΚΟ PRAKSIS, διαθέτει καθημερινά 22.000 σάντουιτς

Οι γιατροί χωρίς σύνορα, οι γιατροί του κόσμου η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και εκατοντάδες άλλες οργανώσεις δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και πάντα δίπλα στους ανθρώπους αυτούς που αναζητούν μία νέα ζωή μακριά από τον πόλεμο και τον σκοταδισμό.

Οι ποιο ψύχραιμοι πρόσφυγες, έχουν μετακινηθεί στο τελωνείο της Ειδομένης που πλέον τελεί υπό κατάληψη από τις εκατοντάδες σκηνές που στήθηκαν εκεί και περιμένουν υπομονετικά το τι θα γίνει. Κάποιοι άλλοι ποιο τυχεροί κατάφερνα να μπουν και να στήσουν το σπιτικό τους με τα λιγοστά πράγματά τους μέσα σε εγκατελλημένα βαγόνια, ανάμεσα στις γραμμές των τραίνων.

Όπως και να έχει προσπαθούν να επιβιώσουν, το ερώτημα είναι μέχρι πόσο θα αντέξουν αυτές τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που ζουν.

Οι Έλληνες βοηθούν, ως πότε όμως και αυτοί θα μπορούν να δίνουν από το υστέρημά τους; Ήδη η ζωή τους έχει αλλάξει από την πρωτόγνωρη αυτή οικονομική κρίση που ζουν τα τελευταία χρόνια.

Αν δεν δοθεί άμεσα λύση πολύ φοβάμαι που δεν είδαμε ακόμη τίποτε!!

www.ka-business.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.