Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Όλοι στο ίδιο καζάνι με θεσμοθετημένα νταβατζιλίκια στο κεφάλι μας;

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Αλιευμένο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας τα «τα Νέα» στις 5-4-2015---Όλες οι συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου περιελάμβαναν μια μίζα που κυμαίνονταν από 2% έως 2,5%, είπε ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.
«Στις μεγάλες συμβάσεις αγοράς οπλικών συστημάτων που υπέγραψε το υπουργείο Άμυνας αυτής της χώρας είναι πλήρως διακριβωμένο ότι η παράνομη προμήθεια που δινόταν σε Έλληνες αξιωματούχους ήταν κατά μέσο όρο 4%» ανέφερε ο κ. Νικολούδης, κάνοντας λόγο για απώλειες δισεκατομμυρίων για το ελληνικό Δημόσιο.

Κατά την τοποθέτησή στη συνεδρίαση για τη συγκρότηση της επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους είπε ακόμη ότι «στις συμβάσεις προμήθειας παντός είδους αγαθών και υπηρεσιών εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, το περίπου θεσμοθετημένο ποσοστό προμήθειας ήταν 2-2,5%».

Υπογράμμισε τέλος ότι «στις συμβάσεις προμήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού από τα δημόσια νοσοκομεία και από φορείς του Δημοσίου το ποσοστό παράνομης προμήθειας έφτανε το 23%».---

Ω θεέ τους!! Αν υποψιαστώ ότι αυτοί που είχαν εντολή από τον ¨περήφανο λαό ¨ να μας σώσουν και τα μεγαλοστελέχια των Υπουργείων , ΔΕΝ είχαν θεό, ούτε καν τσίπα, αξιοπρέπεια, αίσθημα καθήκοντος……… θα πάω γονατιστή μέχρι τον Κορυδαλλό, να ζητήσω συγνώμη από τον Άκη. Γιατί στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, έχει αναδειχθεί…… ο «αίρων τις αμαρτίες» του συστήματος. Και τι να πω για τη σύζυγο, που υπέστη τα πάνδεινα επειδή ήταν;; τι άραγε; Μια φορά δημόσιο πρόσωπο…. Δεν ήταν. Και δε θέλω να πω πως τη θεωρώ αθώα: Μας έβγαλε τα ματάκια με τα λούσα, αλλά αυτό είναι ποινικό αδίκημα; Θέλω να ξέρω για τι ακριβώς πληρώνει;;

Γιατί αύριο φερ΄ ειπείν, με γνωρίζει ο Γιάνης κι εντυπωσιάζεται από τον πλούσιο εσωτερικό μου κόσμο (κάνουμε και μια υπόθεση εργασίας ότι μπορεί να μ εντυπωσιάσει κι αυτός) και το προχωράμε.. όταν αλλάξουνε τα πράγματα (γιατί ρόδα είναι και γυρίζει), θα έχω καμιά ποινική ευθύνη για το αίσθημα;;;

Και για να΄ χουμε καλό ρώτημα κ. Νικολούδη μας, ονοματάκια πότε θα ακούσουμε;; Γιατί θέλω να ξέρω ποιος ήταν του 23 και ποιος του 2%. Κι αν το 2% ήταν ρίξιμο, ή καλή μπάζα λόγω του συνόλου των παραγγελιών! Και θέλω να δω αν στον εν λόγω υπόκοσμο, είναι και κάποιοι που σήμερα μας κουνάνε το δαχτυλάκι τους και μας ψέγουν για την ανοχή μας στην πλέμπα της «πρώτη φορά αριστερά» Κυβέρνησης. Γιατί αν είναι……. έχουν να γίνουν γλέντια!!!

Τώρα που απαξιώθηκε εντελώς η σύμπραξη των εταίρων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη ¨σκληρή¨ αντιπαράθεση τους κι αρχίσαμε να γελάμε με την κατάντια μας εξ αιτίας τους…….. είναι καιρός να μάθουμε και πόσο «έντιμοι δεξιοί» υπήρξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.