Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία για κάθε μέρα του χρόνου

Χαρούμενα παιδιά, μουσικές και χρώματα στους δρόμους, χειραψίες και ευχές. Πόσο πόνο να σκεπάσουν, ποιον να πείσουν για την αλλαγή, πώς να κρύψουν την αγωνία και το γιατί!

Όταν τα βλέμματα διασταυρώνονται, η ανησυχία μεγαλώνει, καθώς δεν νιώθεις μόνο την ανέχεια και την ένδεια της ύλης αλλά κυρίως της ψυχής. Κι αυτό πονάει περισσότερο. Να είσαι μόνος μέσα στην πολυκοσμία, να φωνάζεις σ΄ αυτούς που έκλεισαν τ΄ αυτιά τους, να επιθυμείς να δεις μέσα από τα μάτια αυτών που προτιμούν να μη βλέπουν, που φορούν επιδεικτικά τα μαύρα τους γυαλιά για να κρύψουν τη συνενοχή τους.

Λόγια μαγικά στο στόμα μικρών παιδιών καταμαρτυρούν τη δύναμη της ελπίδας. «Χριστός γεννάται σήμερον,… οι ουρανοί αγάλλονται,…. χαίρετ΄ η φύσις όλη…». Η μοναδική μας ελπίδα, τα παιδιά μας, που με την καθαρή ψυχή και το ανυποψίαστο βλέμμα διαλαλούν τη δύναμη της πίστης στο καλύτερο αύριο, στις αληθινές σχέσεις, στις γνήσιες κουβέντες και στα αληθινά αισθήματα. 


Εγωισμοί και πάθη απουσιάζουν από το ελπιδοφόρο μήνυμα της αναγέννησης της ψυχής και του πνεύματός μας. Υποκρισία και ψέμα με κόπο δίνουν τη θέση τους στην ευθύτητα και την αλήθεια. Σαρδόνιο χαμόγελο και συκοφαντία που δεν αντέχουν τη δύναμη της ειλικρίνειας μετρούν λίγες μέρες ζωής στο νέο κόσμο που υπόσχεται η γέννηση του Χριστού.

Καθένας από μας και όλοι μαζί ας «βουτήξουμε» βαθιά στο εγώ μας, ας ξεριζώσουμε την κακία και την αλαζονεία, ας συμφιλιωθούμε δείχνοντας στα παιδιά μας, στη μοναδική μας ελπίδα, τον τρόπο να ανασαίνουν στην ασφυκτικά, πνιγηρά εγωπαθή κοινωνία που τους πλάσαμε. Δύσκολο, ίσως, ακατόρθωτο σίγουρα όχι. Τα λάθη, όταν αναγνωρίζονται, γίνονται μάθημα ποιότητας και ευσυνειδησίας. Ένα νεύμα και μια μικρή χειρονομία αγάπης, δυο κουβέντες και μια ζεστή αγκαλιά ας χαρίσουμε σ΄ αυτούς που πληγώσαμε.

Εύχομαι ολόψυχα σ΄ εσάς και στα αγαπημένα σας πρόσωπα καλά Χριστούγεννα, κυρίως με υγεία, και το νέο έτος ας αποτελέσει για όλους μας μια νέα αρχή.

Καλές Γιορτές!!!

Σωτηρία Α. Καρολίδου
Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.