Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Βεργίδης: "Αδιανόητη και αδύνατη η λειτουργία και άλλου ή άλλων Κέντρων υποδοχής προσφύγων στο ν. Κιλκίς"

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς
Με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Μουζάλα, το περασμένο Σάββατο 21 Νοεμβρίου στον νομό, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ανδρέας Βεργίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, εδώ και καιρό, βρίσκεται στο επίκεντρο του οξυμμένου προβλήματος διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών. Ήδη στη μεθόριο της Ειδομένης λειτουργεί Κέντρο Φιλοξενίας, έστω προσωρινής, των προσφύγων που καταφθάνουν κατά χιλιάδες χωρίς προγραμματισμό και προειδοποιήσεις. Η διαχείριση αυτών των πληθυσμών έχει αφεθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στη φιλοτιμία και την εθελοντική προσφορά ιδιωτών, τοπικής κοινωνίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Οι αυξανόμενες αντιξοότητες λόγω πολλών παραγόντων (καιρικές συνθήκες, τρομοκρατική δράση στην Ευρώπη, εξάντληση αποθεμάτων τροφίμων, φαρμάκων κλπ) απαιτούν, πρώτα απ’ όλα, συλλογική δράση και πλήρη συνεργασία όλων των φορέων με τον κεντρικό σχεδιασμό και συντονισμό του επίσημου κράτους. Επομένως, η επιλογή του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής να επισκέπτεται και να κινείται εντός του νόμου σε συνθήκες αιφνιδιασμού και μυστικότητας, μόνο κακή υπηρεσία προσφέρει στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση ενός πρωτοφανούς σε ένταση και έκταση προβλήματος.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα, στο ήδη τεταμένο κλίμα, προστίθεται η παραφιλολογία από διάφορες πλευρές για ίδρυση Κέντρων Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων σε διάφορα σημεία του νομού. Ο νομός Κιλκίς έχει ήδη επιφορτισθεί με τη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης στη μεθόριο της Ειδομένης και δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση. Είναι αδιανόητη και αδύνατη η λειτουργία και άλλου ή άλλων Κέντρων σε άλλα σημεία του νομού. Ο πληθυσμός βρίσκεται σε κατάσταση έντονης ανησυχίας, καχυποψίας και έντασης, και ενέργειες μυστικών επισκέψεων υπουργών, όπως αυτή του κ. Μουζάλα στον Γαλλικό το περασμένο Σάββατο, κάθε άλλο παρά βοηθούν.

Ο νομός μας διαθέτει αιρετές Διοικήσεις όλων των βαθμίδων, οι οποίες προσπαθούν με όλα τα μέσα για τη διαχείριση της τεράστιας κρίσης. Αν μη τι άλλο, λοιπόν, απαιτούν σεβασμό του έργου και της θεσμικής υπόστασής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.