Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στην εταιρία s/m Μαρινόπουλος

Δελτίο τύπου Ένωσης Εμπορουπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης
Στο δίλημμα υποταγή ή εξαθλίωση ΑΠΑΝΤΑΜΕ με οργανωμένο και συλλογικό αγώνα, δεν τους φοβόμαστε δεν σκύβουμε το κεφάλι, εμείς θα τους νικήσουμε.

Συνάδελφοι,

Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε ούτε και να συναινέσουμε στην μαυρίλα τους που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους. Δεν θα συμβιβαστούμε με μια ζωή στην ανέχεια και στην εξαθλίωση. Σας καλούμε να στείλουμε μαζική και ηχηρή απάντηση στην εργοδοσία πως δεν υπογράφουμε την καταδίκη μας.

Αν δεν τους τελειώσουμε, θα μας τελειώσουν εκείνοι.

Δείχνουν δυνατοί, μα στην πραγματικότητα φοβούνται μήπως ξεσπάσει η οργή και η αγανάκτηση μας. Μοναδική απάντηση στη βαρβαρότητά τους, είναι η μαζική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και η αλληλεγγύη όλων μας.

Όλοι εμείς στον Μαρινόπουλο, τώρα πια ξέρουμε καλά πως η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται μέσα από συνεντεύξεις στον τύπο το 2016, δεν σημαίνει και ανάπτυξη για μας. Η ανάπτυξη στην εταιρία που βλέπαμε σε Ελλάδα και Βαλκάνια τα προηγούμενα χρόνια έφερε σε μας μειώσεις, που φτάνουν στο 20% και εκατοντάδες απολύσεις σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα με περίσσιο θράσος ζητά την πλήρη υποταγή μας με ατομικές συμβάσεις.

Ας μην επαναπαυόμαστε, ας μην εφησυχάζουμε γιατί ακόμη έχουμε τη δουλειά μας. Στην πραγματικότητα έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο πάμε με στόχο την τελική νίκη για μια ζωή με δικαιώματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες, τόσο τις δικές μας, όσο και των οικογενειών μας.

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Ή θα τον ακολουθήσουμε, ή θα μείνουμε για πάντα απλοί θεατές μιας πολιτικής που μας θέλει μόνους κι απροστάτευτους απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας. Όταν μόνος σου δεν μπορείς, όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε…σπάμε τον φόβο και τη μοιρολατρία. Έχουμε το δίκιο έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τα δικά μας συμφέροντα, γιατί εμείς παράγουμε τα κέρδη τους δεν επαιτούμε απαιτούμε.

- Όχι στις ατομικές συμβάσεις.
Όχι στις απολύσεις.
Μεταφορά όλων των συναδέλφων από τα καταστήματα που κλίνουν σε αλλά.
Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης στα επίπεδα του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.