Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Παραστατίδης: "Απαράδεκτη και κατακριτέα η μεθόδευση του κ. Μουζάλα"

Δήλωση Θ. Παραστατίδη
"Πρόσφατα ενημερώθηκα από κατοίκους του οικισμού Γαλλικού πως επισκέφτηκε την περιοχή ο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας, προκειμένου να επιλεγεί χώρος που βρίσκεται πλησίον του οικισμού για εγκατάσταση Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων. Μάλιστα απ’ ότι γνωρίζω, δεν προηγήθηκε καμία συζήτηση ή συνεννόηση με κανένα θεσμικό και τοπικό φορέα του Νομού (Δήμος, Περιφέρεια, Βουλευτές).

Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα, πως η μεθόδευση αυτή και ο τρόπος που επιλέχθηκε από πλευράς του Υπουργού, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ακόμη χώρος υποδοχής προσφύγων στο Νομό Κιλκίς, είναι απαράδεκτος και κατακριτέος.

Ο κ. Υπουργός, έπρεπε να λάβει υπόψη και να γνωρίζει, πως ο Νομός Κιλκίς είναι ήδη επιβαρυμένος με αρκετές χιλιάδες προσφύγων στην περιοχή της Ειδομένης.

Πρέπει επίσης να γνωρίζει, πως οι ενέργειες αυτές δεν γίνονται εν κρυπτώ και με μυστικότητα, αλλά με διάλογο και συνεννόηση με όλους τους φορείς του Νομού, διότι αυτοί είναι εκείνοι, οι οποίοι θα κληθούν να υποστηρίξουν αυτές τις δομές.

Όπως θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος που υιοθετεί η αριστερή ιδεολογία και όχι η επιβολή μιας απόφασης μέσω των ΜΑΤ, κάτι που επικαλέστηκε μάλιστα σε έντονο ύφος, όπως πληροφορήθηκα, όταν υπήρξαν αντιδράσεις από κατοίκους στην απόφαση αυτή.

Θέλω να γίνει σαφές στην ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης, πως σ αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις θα βρουν απέναντι, σύσσωμους τους φορείς του Νομού και την Τοπική Κοινωνία."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.