Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Αναφορά-Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς εναντίον του Γραφείου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κιλκίς

Υπογράφει το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κιλκίς 
Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο 
Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη
Κοινοποίηση
1. Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή
2. Αναπλ. Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό
3.κ. Πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ν. Αγγελάρα
4.4η Υ.ΠΕ Μακεδονίας & Θράκης
5.Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.
6. Διοικητή Νοσοκομείου Κιλκίς
7. Βουλευτές Π.Ε. Κιλκίς
8. ΑΔΕΔΥ
9. ΠΟΕΔΗΝ
10. Μ.Μ.Ε.

Κύριοι Υπουργοί,
Ήδη με την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς στις 8/12/2014, επισημάναμε την οριακή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει για τρεις μέρες το νοσοκομείο μας λόγω της πεισματικής άρνησης και της γραφειοκρατικής αγκύλωσης που επέδειξε το Γραφείο Επιτρόπου Κιλκίς με συνέπεια την μη θεώρηση του χρηματικού εντάλματος πετρελαίου υπ’ αριθμ.: 1785/Α360/27.11.14 Χ.Ε. και αξίας 4.998,08 €, που αφορούσε προμήθεια 4.520 ℓ.

Η μη επαρκής προμήθεια καυσίμων εκείνο το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου του 2014 είχε οδηγήσει σε αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων, ανεπαρκή θέρμανση, έλλειψη ζεστού νερού χρήσης αλλά και παραγωγής ατμού για τα μηχανήματα αποστείρωσης και λειτουργίας των πλυντηρίων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Συγκεκριμένα και πέρα των ως άνω, το πλέον σοκαριστικό για εμάς συμβάν ήταν το ότι ξεπάγιασαν ασθενείς και προσωπικό στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου μας την 3/12-15/12/2014-30/01/2015 λόγω παντελούς έλλειψης πετρελαίου στον οικείο λέβητα, γεγονός το οποίο είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο συμβάντων του τμήματος.

Κύριοι Υπουργοί,

Οι υπηρεσίες του Γ.Ν. Κιλκίς διαβλέποντας την περεταίρω συνέχιση της άκαμπτης στάσης της Επιτρόπου, συνέχισαν τις δραματικές εκκλήσεις προς αυτήν αλλά μάταια. Η προφανής άγνοια κινδύνου και η παντελής έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας οδήγησαν την Επίτροπο σε μια συμπεριφορά αναντίστοιχη με αυτήν που της επιτάσσει ο ρόλος και η ιδιότητα της.

Μάλιστα, σε δημοσιεύματα τοπικού αλλά και πανελλήνιου τύπου που αναφέρονται σε διαρροές από το Γραφείο Επιτρόπου, εγκαλείται και συκοφαντείται το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς αλλά και οι υπηρεσίες του νοσοκομείου ότι δήθεν «υποστηρίξαμε μια μη νόμιμη διαδικασία» και ότι εμείς πιέζαμε την Επίτροπο να εγκρίνει ένα μη νόμιμο ένταλμα.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να εξάρουμε την γενναία στάση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των υπηρεσιών του νοσοκομείου μας οι οποίοι εξαρχής επέμεναν στην νομιμότητα της όλης διαδικασίας, όντας πεπεισμένοι ότι πράττουν το σωστό και το ενδεδειγμένο για την προστασία των ασθενών, προχωρώντας σε όλες εκείνες τις ενέργειες που εξασφάλιζαν, με προσωπική τους όμως ευθύνη, την συνέχιση της λειτουργίας του ιδρύματος παρά τις απειλές που εκτόξευε το Γραφείο Επιτρόπου.

Η παρέμβαση όμως της Δικαιοσύνης υπήρξε καθοριστική.

Με μια απόφαση σταθμό το IV Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την 4η συνεδρίαση στις 27 Ιανουαρίου 2015 βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Αποφασίζει ότι το επίμαχο ένταλμα και η δαπάνη πετρελαίου την οποία αφορά, είναι πέρα για πέρα νόμιμο, ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ απολύτως όλους ΕΜΑΣ και απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της Επιτρόπου.

Αδίκως λοιπόν και εξαιτίας της άσκοπης εμμονής της, διεσύρθη το νοσοκομείο μας και το Σωματείο Εργαζομένων, καθώς εμείς ήμασταν και θα είμαστε πάντοτε στην υπηρεσία των συμπολιτών μας, ασκώντας παράλληλα τον απαραίτητο έλεγχο στην εξουσία, ακόμη κι αν κάποιοι αδιαφορούν για την ασφαλή λειτουργία του ιστορικού μας ιδρύματος.

Κατόπιν όλων των προαναφερθέντων, ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ την ειλικρινή και δημόσια συγγνώμη της που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού μας.

Για το Δ.Σ του Σωματείου
Ο Πρόεδρος 
Τριανταφυλλίδης Βασίλειος
Ο Γεν. Γραμματέας Σπυρίδης Σάββας

Τα μέλη: Δώμου Παναγιώτα
Μασούρας Πασχάλης
Σαρίδης Στέφανος
Καλεμκερίδης Αχιλλέας
Τουρσίδης Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.