Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Για τον δήμο Κιλκίς "Η γνώμη σου μετράει"

Δημόσια διαβούλευση – τεκμηριωμένη πρόταση – ενεργή συμμετοχή.
Στο τρίπτυχο αυτό εδράζεται το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς  2015 – 2019.

Οι δημότες του Δήμου Κιλκίς σχεδιάζουν το παρόν και το μέλλον τους διατυπώνουν υπεύθυνα τις προτάσεις και τις ιδέες τους για έργα και παρεμβάσεις που οι ίδιοι θεωρούν ότι θα ομορφύνουν και θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους στην πόλη του Κιλκίς και στους 116 οικισμούς του Δήμου. Συγχρόνως εντοπίζουν τις αδυναμίες και τα προβλήματα που υφίστανται στην περιοχή τους και αξιολογούν ιεραρχικά τις προτεραιότητες για τη συνολική διαχείρισή τους.

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς υπό το Δημήτρη Σισμανίδη δίνει τον πρώτο λόγο στο δημότη για να συνδιαμορφώσουν το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς 2015 – 2019 σε μια αναπτυξιακή και κοινά αποδεκτή κατεύθυνση. Με σεβασμό στην άποψη και στην κρίση του και με βασική επιδίωξη την ενεργή συμμετοχή του στις τοπικές υποθέσεις και στις σχεδιαστικές πολιτικές που συνθέτουν τη στρατηγική ανάπτυξη και τις στοχεύσεις της επόμενης πενταετίας.

Σε πρώτο επίπεδο ο δημότης θα κληθεί, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, να συμπληρώσει ειδικό ερωτηματολόγιο με το γενικό τίτλο ''Η γνώμη σου μετράει'' όπου θα καταθέτει την άποψή του για τα βασικά προβλήματα της περιοχής του και συγχρόνως την πρότασή του για την αντιμετώπισή τους σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης (π.χ. υποδομές, ύδρευση, αποχέτευση, παιδεία, πολιτισμός, τουρισμός, υγεία, αγροτική οικονομία, επιχειρηματικότητα, αναβάθμιση ποιότητας ζωής κ.α.)

Το ερωτηματολόγιο θα διατίθεται στις επτά έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κιλκίς (Δημαρχείο Κιλκίς, κοινοτικά καταστήματα Καμπάνη – Δ.Ε. Γαλλικού, Δροσάτου – Δ.Ε. Δοϊράνης, Τερπύλλου – Δ.Ε. Κρουσσών, Σ.Σ.Μουριών – Δ.Ε. Μουριών, Μικροκάμπου – Δ.Ε. Πικρολίμνης, Χέρσου – Δ.Ε. Χέρσου) αλλά και σε άλλα σημεία εξυπηρέτησης του κοινού (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Κιλκίς, ΔΕΗ, ΟΤΕ, τραπεζικά καταστήματα).

Μετά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ο δημότης θα ρίξει το σχετικό έντυπο σε ψηφοδόχο που έχει τοποθετηθεί για το λόγο αυτό στα παραπάνω σημεία.

Στην κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Κιλκίς 2015 – 2019, με πρωτοβουλία και ενθάρρυνση της Δημοτικής Αρχής, συμμετέχουν άπαντες: δημότες, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι διευθύνσεων Δήμου και δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι νομικών προσώπων του Δήμου, θεσμοθετημένοι και παραγωγικοί φορείς οι οποίοι θα προσκληθούν να συμπληρώσουν το ειδικό ερωτηματολόγιο και να συμμετάσχουν σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση διαμόρφωσης της αναπτυξιακής στρατηγικής που θα ακολουθηθεί στο Δήμο Κιλκίς.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά το ειδικό ερωτηματολόγιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Κιλκίς www.e-kilkis.gr.

Κύρια φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς είναι το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα να καταστεί πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης, μια ισχυρή και αξιόπιστη πρόταση που θα απαντά πειστικά στις προκλήσεις και ανάγκες για ένα μοντέλο ανάπτυξης με καλύτερα διαρθρωμένες διοικητικές και κοινωνικές δομές, με λειτουργικές και αναπτυξιακές υποδομές, με έργα ποιότητας, με ενίσχυση περιφερειακών και διαδημοτικών συνεργασιών, με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των οικονομικών πόρων εθνικών περιφερειακών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Συντονιστής του έργου κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2015 – 2019 του Δήμου Κιλκίς είναι ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, σύμβουλος ανάπτυξης, οργάνωσης και ποιότητας, στέλεχος της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α.Ε.

1 σχόλιο:

  1. Το ερωτηματολόγιο πρέπει να αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου σε πραγματική ηλεκτρονική μορφή όπου ο πολίτης θα το συμπληρώνει απευθείας μέσω του διαδικτύου, και όχι με την παρούσα μορφή που πρέπει να κατεβάσεις το αρχείο, να το επεξεργαστείς στον υπολογιστή σου, και να το στείλεις με email. Ο κόσμος έχει προοδεύσει, κανείς δεν συμπληρώνει ερωτηματολόγια σε αυτή τη μορφή άλλο πια. Το να δημιουργηθεί μια online φόρμα ερωτηματολογίου είναι τετριμένη υπόθεση και υπάρχουν άπειρα εργαλεία για κάτι τέτοιο. Επιπλέον, θα διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες (αφού δεν χρειάζεται να διαθέτουν και να γνωρίζουν τη χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αλλά αρκεί να κάνουν μερικά κλικς σε μια σελίδα στο διαδίκτυο), και θα επιταχύνει υπερβολικά και την καταγραφή και ανάλυση των αποτελεσμάτων (αφού δεν θα χρειάζεται να γίνει χειρονακτικά η αποδελτίωση των ερωτηματολογίων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.