Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη για το θέμα των πλημμυρών στην ευρύτερη περιοχή Αρτζάν-Αματόβου

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ευρεία σύσκεψη για το φλέγον θέμα των πλημμυρών στην ευρύτερη περιοχή Αρτζάν-Αματόβου πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα.
Της συσκέψεως, που έγινε την Τρίτη 10 Μαρτίου, είχε προηγηθεί προπαρασκευαστική συνάντηση του βουλευτή Γ. Γεωργαντά με υπηρεσιακούς τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και εκπροσώπους αγροτών της περιοχής που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Να σημειωθεί ότι η πλημμυρισμένη περιοχή είναι εκτάσεως 55χιλ στρεμμάτων.

Στη σύσκεψη, εκτός του κ. Γεωργαντά, συμμετείχαν, ο δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης, ο Περιφ. Σύμβουλος Π. Θωμαϊδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ι. Ταχαματζίδης (Αγροτικής Ανάπτυξης) και Ευστ. Αβραμίδης (Τεχνικών Εργων), οι εκπρόσωποι των αγροτών της περιοχής Ν. Καραβαλάκης, Θ. Μαυρίδης και Χρ. Κατσαβός, ο Γεν. Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α. Μήλιος, ο Γεν. Δ/ντής Ανάπτυξης της Π.Κ.Μ Απ. Γιάντσης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αποκλειστικό θέμα της σύσκεψης ήταν οι άμεσες δράσεις για τον αποπλημμυρισμό της περιοχής και της θωράκισή της μέσω τεχνικών έργων και παρεμβάσεων. Τα έργα του αποπλημμυρισμού, όπως τονίσθηκε στη σύσκεψη, επείγουν και για έναν άλλο λόγο: μέχρι τις 15 Μαΐου 2015 οι αγρότες θα πρέπει να έχουν καλλιεργήσει την περιοχή ώστε να ενταχθούν στο Σύστημα της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Κατά τη σύσκεψη κατατέθηκαν προτάσεις και ελήφθησαν αποφάσεις για τα δυο κύρια στάδια των απαιτούμενων παρεμβάσεων. Πρώτον θα πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στην περιοχή του φράγματος στο Ανθόφυτο, η υποχώρηση του οποίου επιβαρύνει με μεγάλους όγκους νερού την περιοχή Αρτζάν-Αματόβου. Από τον όγκο του νερού επίσης έχει καταστραφεί η παρακείμενη γέφυρα δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία. Για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στην περιοχή Ανθόφυτου έχουν διασφαλισθεί 490.000 ευρώ.

Στην περιοχή Αρτζάν-Αματόβου αποφασίσθηκε η ενίσχυση του υπάρχοντος αντλιοστασίου με μια φορητή αντλία ώστε να επιταχυνθεί ο αποπλημμυρισμός των εκτάσεων. Ηδη η Περιφέρεια έχει διασφαλίσει την ρευματοδότηση του αντλιοστασίου με τοποθέτηση των στύλων της ΔΕΗ και τη σύνδεση με το δίκτυο παροχής ρεύματος.

Όπως τονίσθηκε στην σύσκεψη, πέρα από τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας, θα απαιτηθεί και η αρωγή των ιδίων των παραγωγών οι οποίοι θα πρέπει να φροντίσουν για τον ξεχωριστό αποπλημμυρισμό των χωραφιών τους με δικές τους αντλίες.

Ο κ. Π. Θωμαϊδης ανέφερε ότι εκτός από τις κεντρικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με δικά της μέσα έχει πραγματοποιήσει επιτόπιες παρεμβάσεις σε θέσεις του Σελιμλί και του Αγιάκ.

Το βασικό έργο αποπλημμυρισμού θα έχει διάρκεια περίπου ενός μήνα."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.