Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Το έργο «Ιφιγένεια στην Αυλίδα και στο Σήμερα» στο Κιλκίς

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας Δήμου Κιλκίς παρουσιάζουν το έργο «Ιφιγένεια στην Αυλίδα και στο Σήμερα» (διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»), από το Θεατρικό Εργαστήρι Πολίχνης του Δήμου Παύλου Μελά, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν των πολιούχων ΠεντεκαίΔεκα Μαρτύρων.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια που η πασίγνωστη τραγωδία του Ευριπίδη παρουσιάζεται στο κοινό με διττό στόχο αφενός να πείσει το θεατή ότι τα αίτια κάθε πολέμου είναι διαχρονικά αφετέρου να τον αφυπνίσει και να τον προβληματίσει για τις δικές του ευθύνες στη σημερινή παγκόσμια κατάσταση.

Το έργο δίνεται μέσα από το κλασικό κείμενο και από διαχρονικές βιωματικές μαρτυρίες, όπου μητέρες από το Αφγανιστάν ή την Παλαιστίνη, ταυτόχρονα με την Κλυταιμνήστρα, εξιστορούν το δικό τους δράμα για τα αδικοχαμένα παιδιά τους.

Σκηνοθεσία – Κείμενα – Διασκευή: Βάσω Παπαχαραλάμπους

Κατασκευή Σκηνικών: Τάκης Αγαθαγγελίδης

Κοστούμια: Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Παύλου Μελά

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Αμπεριάδου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Μαρία Μορφίδου, Σάββας Ταχματζίδης, Γεώργιος Αρμουτσίδης, Στέφανος Τσάκατος, Δημήτρης Ελιάς, Σπύρος Ξυγκάκος, Μάριος Ξυγκάκος, Γιάννης Προκοπίδης.

Στην παράσταση συμμετέχουν αφηγητές Μαρτυριών, Χορός ενηλίκων, Χορός Εφήβων και Χορός Παιδιών.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.