Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μετατροπή των συμβάσεων των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής από μειωμένου ωραρίου σε πλήρους (ΑΔΑ: ΩΖΡΒ9 – Ω2Ε)

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης*
Πριν από μια περίπου εβδομάδα το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μετατρέψει τις συμβάσεις 201 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, από μειωμένου ωραρίου σε πλήρους. Με τον τρόπο αυτό αποκλείστηκαν (προκαταβολικά) εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση για πρόσληψη ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου και τις θέσεις αυτές καταλαμβάνουν οι - αρχικά διορισμένοι - αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου.
Αυτό δημιουργεί αντικειμενικά ανισότητα ανάμεσα στους μεν (πλήρους ωραρίου) οι οποίοι δεν προσελήφθησαν φέτος και παραμένουν στάσιμοι ως προς τη μοριοδότησή τους και στους δε (μειωμένου ωραρίου) οι οποίοι θα εμφανιστούν την επόμενη χρονιά με "πλάγιο" τρόπο πιο πάνω στη μοριοδότησή τους.

Φυσικά στην υπόθεση αυτή υπάρχει και η σοβαρή πλευρά της δημιουργίας κλίματος αντιπαράθεσης ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς η οποία όμως είναι τεχνητή και τη δημιουργεί η απόφαση του κ. Υπουργού.

Σε κάθε περίπτωση οφείλετε μια άμεση απάντηση στο θέμα αυτό.

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων,
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς,
ΜΕΛΟΣ ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.