Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

"Kάτω τα χέρια από τις γονικές άδειες"

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών νομού Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Κιλκίς, καλεί όχι μόνο τις εκπαιδευτικούς, αλλά συνολικά τις εργαζόμενες, τις άνεργες και τις νέες μητέρες:
«Να μην επιδείξουμε καμία ανοχή! Η πρόταση του υπουργού Παιδείας είναι ωρολογιακή βόμβα για τη γονική άδεια, ανοίγει επικινδύνους δρόμους για όλες τις νέες εργαζόμενες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!

Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να τσακίσει τις όποιες ελάχιστες παροχές μητρότητας έχουν απομείνει. Μετά την κατάργηση του επιδόματος τοκετού για όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο, μετά τις απειλές σε νέους γονείς να επιστρέψουν το επίδομα τοκετού που δήθεν πήραν "παράνομα", τώρα η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο την άδεια ανατροφής.

Η κυβέρνηση προβάλλει την πυγμή της για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στο χτύπημα των δικαιωμάτων που αφορούν τη μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών. Δείχνει όμως την "καλή διαγωγή" της στα αφεντικά της, τους επιχειρηματικούς ομίλους, με την ικανοποίηση των γενικότερων συμφερόντων τους ή με τη μείωση του "μη μισθολογικού κόστους".

Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία και όχι να ζητά από τις νέες και τους νέους εκπαιδευτικούς να "πουλήσουν" ώρες από την ανατροφή των παιδιών τους για "300 αργύρια".

Οι γυναίκες της εργατικής, λαϊκής οικογένειας να απαντήσουμε στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ στα δικαιώματα μητρότητας με ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση, με αγωνιστική ετοιμότητα. Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να μας κάνει συνένοχες, να αποδεχτούμε την ευθεία βολή στην άδεια ανατροφής των εκπαιδευτικών για να έχουν τα παιδιά μας δασκάλα, καθηγήτρια. Να διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στις γονικές άδειες και τη χρονική επέκτασή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου