Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: " Η ALMACO να αποπληρώσει μέχρι και το τελευταίο οφειλόμενο ευρώ προς τους εργαζόμενους"

Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου
Την Κυριακή 6 Ιουλίου, στον Άγιο Παντελεήμονα Κιλκίς, οι απολυμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας «almaco», πραγματοποίησαν συγκέντρωση για να αποφασίσουν τις περεταίρω ενέργειες που πρόκειται να κάνουν ώστε να δικαιωθούν στον αγώνα τους.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου , ο Αναστάσιος Κεσίδης μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς και ο Σαρβανιτίδης Αδαμάντιος συνεργάτης της βουλευτή Ειρήνης Αγαθοπούλου μιας και η ίδια δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αφού προήδρευε της Βουλής των Εφήβων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η «almaco» που τον Μάιο του 2014 κατέθεσε αίτημα ένταξης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα διατηρεί οφειλές προς τους εργαζόμενους που αγγίζουν πλέον τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Οι απολυμένοι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την διοίκηση για σταδιακή μεθόδευση της εταιρείας ώστε να πτωχεύσει εις βάρος τους. 


Η διοίκηση της ALMACO, εκμεταλλευόμενη το ευνοϊκό μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο, μεταβίβασε μεθοδευμένα και πούλησε εξοπλισμό, όπως οχήματα και 2.000 μήτρες για την παραγωγή προϊόντων σε άλλη Α.Ε. του ίδιου ιδιοκτήτη-επιχειρηματία και παράλληλα πίεζε από το 2010 τους εργαζόμενους, με όπλο τις καθυστερήσεις μισθών και την απειλή απόλυσης να δέχονται όλο και χειρότερους όρους, με χαμηλότερα μεροκάματα και εκ περιτροπής εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην έχουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων και να λάβουν ταμείο ανεργίας μόνο για λίγους μήνες.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τις πρακτικές της εργοδοσίας, πρακτικές που όπως ειπώθηκε, αποτελούν πλέον τον κανόνα για τις εταιρείες που βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία κερδοσκοπίας απέναντι στους εργαζόμενους.

Η κα Χαραλαμπίδου αφού ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα τους, μέσα και έξω από την Βουλή, μέχρι η ALMACO να αποπληρώσει και το τελευταίο οφειλόμενο ευρώ προς τους εργαζόμενους. 

Τέλος σημείωσε ότι για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο ζήτημα της ανεργίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με ένα σκληρό θεσμικό πλαίσιο προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων, θα στηρίξει ένα εγχείρημα δυναμικής παραγωγικής ανασυγκρότησης, που με μοχλό τον δημόσιο τομέα θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και παραγόμενα αγαθά χαμηλού κόστους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου