Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

"Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αξίζει"

Υπογράφει το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς
Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς στη εξαιρετικά αυτή δύσκολη συγκυρία για την Ελληνική κοινωνία, απευθύνει ταξικό,ενωτικό και αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα που τα τελευταία τέσσερα χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και τους καλεί σε μαζική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και την απεργιακή συγκέντρωση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ που θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 1 ΜΑΪΟΥ 2014 στο Εργατικό Κέντρο.
Οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο μετρούν αιώνες ζωής. Οι Συλλογικές Συμβάσεις, το 8ωρο της απασχόλησης, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η κανονική άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή
ου Εργατικού Κινήματος.

Στην Ελλάδα του 2014, 128 χρόνια μετά το Σικάγο (1886), οι εργαζόμενοι ζουν την βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Ο καπιταλισμός, με την άγρια λιτότητα, τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών, τα μαζικά προγράμματα απολύσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα με ή χωρίς τον μανδύα των μνημονίων, χτίζει τη γη της επαγγελίας για τους εργοδότες και ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για τους εργαζόμενους.

Εδώ και τέσσερα χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα συμπεριφέρονται ως «άγρια συμμορία» που ληστεύουν το λαό και τους εργαζόμενους.

Απολύουν παντού στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, σαρώνουν ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, υγεία, παιδεία, συντάξεις, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Αυτός ο δρόμος θα είναι μακρύς, θα είναι δύσκολος, μπορούμε όμως να τον διαβούμε γιατί δεν είναι ανίκητοι, γιατί ο φόβος έχει μεταφερθεί στο δικό τους γήπεδο.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και στις θυσίες εκατομμυρίων εργαζομένων. Στους αμέτρητους αγωνιστές που έπεσαν στους σκληρούς ταξικούς αγώνες, υπερασπιζόμενοι την κοινωνική δικαιοσύνη, τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αξίζει, με ΑΠΕΡΓΙΑ, συνεχίζοντας την ασυμβίβαστη πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας και του κεφαλαίου που συνεχίζεται σκληρή και ανελέητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.