Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πετυχημένη άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 η προγραμματισμένη Άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς. Η εκπαίδευση στις 28 & 29 Απριλίου περιλάμβανε:
α) Εκπαίδευση σε Θέματα Προανακρίσεων,

β) Εκπαίδευση σε Δελτία Συμβάντων Πυρκαγιών & Παροχών βοηθείας, γ) Π.Δξη υπ’αριθ.4/87 & υπ’αριθ.9α/05, δ) Υπολογισμός τοπογραφικών συντεταγμένων πυρκαγιών & καμένων εκτάσεων με χρήση κινητής τηλεφωνίας & ε) Google Earth – Χάρτες.

Η Άσκηση ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 30 Απριλίου με την επέμβαση στην Βιομηχανία ΚΡΥΣΤΑΛ Α.Ε.

Το σενάριο της Άσκησης είχε ως εξής :
Υποτίθεται ότι κατά τη μεταφορά μιας εκ των δύο δεξαμενών υγραερίου με τη βοήθεια περονοφόρου οχήματος της επιχείρησης προς πλήρωσή της εκτός της επιχείρησης, έπειτα από λάθος χειρισμό του οδηγού του περονοφόρου, ανατρέπεται η δεξαμενή, χτυπάει στις υπέργειες σωληνώσεις σύνδεσης της εγκατάστασης υγραερίου με αποτέλεσμα τη διαρροή υγραερίου από την άλλη δεξαμενή. Κατά την πρόσκρουση του περονοφόρου λόγω σπινθήρα ξεσπάει πυρκαγιά που μεταδίδεται σε ποσότητα παρακείμενων ξύλινων παλετών, με κίνδυνο επέκτασης στο παρακείμενο κτίριο της αποθήκης ετοίμων προϊόντων.

Ταυτόχρονα λόγω των έντονων αναθυμιάσεων και του έντονου στρες έχουμε εγκλωβισμό του οδηγού που έχασε τις αισθήσεις του πλησίον των δεξαμενών υγραερίου και πρέπει να απομακρυνθεί.

Αμέσως σήμανε συναγερμός για εκκένωση, ενώ οι ομάδες πυρασφαλείας της επιχείρησης έκαναν εγκαταστάσεις από το μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Με την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου της Π.Υ. Κιλκίς ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της πυρκαγιάς και πραγματοποιήθηκε ο απεγκλωβισμός του οδηγού του περονοφόρου οχήματος που κείτονταν πλησίον.

Ο σκοπός της άσκησης είναι:
1) Η εκπαίδευση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς και της βιομηχανίας ΚΡΥΣΤΑΛ Α,Ε., για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιάς / διαρροής υγραερίου, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και την βελτίωση του συντονισμού των Πυροσβεστικών δυνάμεων, με τις ομάδες πυρασφαλείας της επιχείρησης,


2) η αύξηση του βαθμού συνεργασίας και ετοιμότητας του προσωπικού της Π.Υ. , στην αντιμετώπιση πυρκαγιών / διαρροής υγραερίου,

3) η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του εξοπλισμού, που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών / διαρροής επικίνδυνων υλικών και 

4) η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και απόδοσης των μονίμων και φορητών μέσων και συστημάτων πυρασφάλειας, των εγκαταστάσεων της επιχείρησης καθώς και της αποτελεσματικής εφαρμογής της διαδικασίας πυρόσβεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.