Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

"Με τους αγώνες γράφουμε ιστορία"

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
ΣΙΚΑΓΟ 1Η ΜΑΗ 1886
350.000 εργάτες σε 1.200 εργοστάσια απεργούν και 100.000 εργαζόμενοι διαδηλώνουν σε μια μαχητική πορεία διεκδικώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο αγώνας της εργατικής τάξης απέναντι στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου έχει αρχίσει, θα είναι μακρύς, σκληρός και ανυποχώρητος.

Ενάμιση αιώνα ζωής μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Το 8ωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, οι άδειες, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν, κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του εργατικού κινήματος.

ΑΘΗΝΑ 1Η ΜΑΗ 2014
128 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι ζουν την βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. 

Ο καπιταλισμός, με τα νεοφιλελεύθερα μνημόνια, χτίζει τη γη της επαγγελίας για τους εργοδότες και ανοίγει τις πύλες της κόλασης για τους εργαζόμενους. 

Όλη η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ζώνη φτηνής, ευέλικτης, ενοικιαζόμενης στρατιάς ανθρώπων, χωρίς δικαιώματα. Βάζουν στο στόχαστρο τη συνδικαλιστική δράση, σχεδιάζουν να βάλουν χέρι στο δικαίωμα της απεργίας, γιατί θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς συνδικάτα, για να μπορούν να τους ξεζουμίζουν χωρίς εμπόδια. 

Αυτή η Πρωτομαγιά, συνδέεται όσο ποτέ, με τους αγώνες στο Σικάγο.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι του σήμερα, που δεχόμαστε την πιο σφοδρή και ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου, σήμερα, χρειαζόμαστε ξανά, την οργάνωση, την ενότητα, την αλληλεγγύη μας, για να μπορέσουμε ν’ αγωνιστούμε. 

Για να μην γίνουμε δούλοι της νέας εποχής, να μην επιτρέψουμε να μας καταδικάσουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Απέναντι στις πολιτικές που συνθλίβουν τους ευρωπαϊκούς λαούς, εμείς προτάσσουμε τους αγώνες των εργαζομένων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Αυτός θα είναι ο Μάης της Αριστεράς, της ανατροπής και της ελπίδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αρμόζει, με ΑΠΕΡΓΙΑ, συνεχίζοντας την ανειρήνευτη πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας και του κεφαλαίου που συνεχίζεται σκληρή και ανελέητη.

Όλοι στην απεργιακές συγκεντρώσεις

Στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς στις 10:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.