Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Στις 5 Μαΐου 2014 η δικάσιμος για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις του δρόμου Κιλκίς - Θεσσαλονίκη

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2014 (ΦΕΚ 61,11-3-2014) στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις για την κατασκευή τεσσάρων οδικών έργων στην Κ. Μακεδονία, μεταξύ των οποίων του δρόμου « Ν. Σάντας – κόμβος Ασσήρου» και του δρόμου « Είσοδος Κιλκίς – κόμβος Μαυρονερίου».

Η διαδικασία αυτή ακολουθείται σε έργα μεγάλης οικονομικής σημασίας για τη χώρα ιδιαίτερα όταν ο χρόνος είναι πιεστικός και το Δημόσιο επείγεται να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις για παράδοση των χώρων που είναι αναγκαίοι για την εκτέλεση των έργων μέσα στις συμβατικές προβλεπόμενες προθεσμίες, όπως αναφέρεται στην υπ. αριθ. 8 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή ως τη μόνη λύση για την υπέρβαση του αδιεξόδου που διαφάνηκε στην κατασκευή του δρόμου Νέας Σάντας- κόμβος Ασσήρου λόγω της πίεσης του χρόνου. Σε όλο το τελευταίο διάστημα μάλιστα είχε συνεχή επαφή και συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών καθώς χρειάστηκε η εισήγηση του Υπουργού για την έκδοση της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με βάση την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, σήμερα, η δικηγόρος του Δημοσίου κατέθεσε αίτηση για προσδιορισμό δικασίμου για τη συζήτηση της απαλλοτρίωσης δυνάμει του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων η οποία και προσδιορίστηκε στο Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για τη δικάσιμο της 5/5/2014.

Υπενθυμίζουμε ότι η προεκτιμώμενη δαπάνη των απαλλοτριώσεων για το έργο Νέας Σάντας – κόμβος Ασσήρου συνολικού προϋπολογισμού 58.000.000 ευρώ ανέρχεται σε 3.400.000 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη δαπάνη για το τμήμα από το Κιλκίς μέχρι τον κόμβο Μαυρονερίου, συνολικού προϋπολογισμού 28 εκατ. ευρώ, ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.