Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Αποκατάσταση της αδικίας των διοδίων

Για την αντιγραφή ο Βασίλης Βαλκάνος
Τριχωτά μου πολυαγαπημένα επανέρχομαι εκτάκτως αν και με αυτά που βιώνω στο μαλλιαρό μου πετσί θα μιλάμε συχνά τελευταία μέσω του εκπληκτικού αρθρογραφικού μονόλογου που η αρχηγία της ζούγκλας σας επιβάλει.
Πάλι με απασχολούν τα γνωστά μας δίποδα. Αυτά τα εξελιγμένα είδη που ενώ ήταν μια χαρά στα τέσσερα, αποφάσισαν να σηκωθούν και ταχύτατα πλέον αναπτύσσουν νέες καταστάσεις αδύνατες στο να γίνουν αντιληπτές από το ζωικό βασίλειο.

Τελικά τα δίποδα εν εξελίξει είναι πολύ μπροστά. Έχουν φέρει την ζούγκλα σε ένα απίθανο σημείο υπεροχής πολιτισμού και ευνομίας που είναι κανείς να απορεί; 


Ιδίως εμείς οι μπαμπουίνοι που δεν φτάνει φαίνεται το μυαλό μας να κατανοήσουμε τα όσα ευδαιμονικά συμβαίνουν στο καφενείο. Σε μια ζούγκλα όπου από το καφενείο έχουν τακτοποιήσει στο ακέραιο τις παροχές υγείας, όπου η πρόνοια και η δικαιοσύνη αγγίζει το ζενίθ, όπου η παιδεία αναπτύσσεται και προσφέρεται με άριστο δίποδο τρόπο. 

Σε μια ζούγκλα όπου οι μισθοί και οι συντάξεις βρίσκονται στα ύψη όπου κανείς δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Όπου είναι τόσες οι παροχές που οι περισσότεροι κατέθεσαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους διότι εξυπηρετούνται απόλυτα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Όπου είναι τόση η αφθονία που προσφέρονται δωρεάν γεύματα κάθε μεσημέρι από δεκάδες οργανισμούς. Επιτέλους! Τακτοποιήθηκε άμεσα η τεράστια εθνική αδικία των διοδίων!

Ti σκάνδαλο ήταν αυτό! Επιτρέπεται να περνάς την κοιλάδα των Τεμπών, ένα πανέμορφο δρυμό και να μην πληρώνεις διόδια; Επιτρέπεται να περνάς το φημισμένο πέταλο του Μαλιακού χωρίς διόδια; Το πέταλο; Που υπάρχει πέταλο στον κόσμο;  

Επιτρέπεται στην χώρα όπου και ο πιο τελευταίος γραμματέας υπουργείου έχει καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ να μα μην πληρώνεις τα ακριβότερα διόδια; Όπου όλοι μα όλοι οι εν τω καφενείω συνοικούντες να κοντράρουν στις καταθέσεις κι εσύ αχρείε να μην πληρώνεις διόδια; 

Εύγε στην κυβέρνηση. Αυτές είναι αυξήσεις που συνάδουν με την ευμάρεια των Ελλήνων. Εξήντα τοις εκατό! Και μάλιστα σαδιστικά. Λίγα - λίγα με συχνές στάσεις για να μην νυστάζεις όταν οδηγείς! Έχει προβλέψει ακόμη και την νύστα σου το καφενείο. 

Έτσι είναι κύριε που φωνάζεις. Γιατί φωνάζεις. Ο ανάδοχος πως θα ζήσει κλέφτης θα γίνει; Έχει σύμβαση γερή. Οι του καφενείου φρόντισαν και υπέγραψαν σύμβαση αποικιοκρατική. Όχι μόνο έχεις γίνει Ευρώπη αλλά και Αμέρικα και δεν το κατάλαβες. Και μάλιστα χωρίς ουρανοξύστες. Οικολογική κατάσταση. Πράσινη ανάπτυξη!Τι άλλο θέλεις; Έχεις κράτος κύριε!

Από τα καταπράσινα κλαδιά
Ο Μπαμπάς Μπαμπουίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.