Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Δημόσιο: Τσουνάμι προσφυγών στο ΣτΕ φέρνει η απόφαση για τους ένστολους

Νομικό προηγούμενο προσδοκούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι θα δημιουργηθεί από την απόφαση του ΣτΕγια τους ενστόλους, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές στις αποδοχές τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένονται σωρηδόν προσφυγές προς το ΣτΕ και από άλλες κατηγορίες εργαζομένων, με πρώτους εκείνους που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, καθώς θεωρούν ότι πλέον έχει διαμορφωθεί δεδικασμένο.

Παρά, δε, το γεγονός ότι απόφαση αφορά το στενό δημόσιο τομέα, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων ζητούν να μην υπάρχει διακριτική μεταχείριση, καλώντας το ΣτΕ να την αποφύγει.

Είναι ενδεικτικό ότι στέλεχος της ΑΔΕΔΥ σε συνομιλία του με την aftodioikisi.gr τόνισε ότι η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων της Ελλάδας θα στηρίξει με κάθε μέσο τις προσφυγές, παίρνοντας πάνω της το όλο θέμα.

Ξεκίνημα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς
Πιο «ζεστοί» εμφανίζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ και ο πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος είναι πιθανόν να είναι και υποψήφιος ξανά, αυτή τη φορά όχι με τη ΝΔ αλλά ως «αντάρτης», στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού.»

Σημειώνεται πάντως ότι νομικοί κύκλοι, υποστηρίζουν ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να συμπαρασύρει τα ειδικά μισθολόγια άλλων κρατικών λειτουργών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι μόνοι κερδισμένοι από την απόφαση του ΣτΕ θα είναι οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η κρίση των ανώτατων δικαστικών λειτουργών για τους ενστόλους έχει πολύ συγκεκριμένο πεδίο εφαρμογής – αποκλείοντας άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως τους πανεπιστημιακούς ή τους γιατρούς.

Παρ' όλα αυτά οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους Ενώσεις είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν το «παράθυρο» που θεωρούν ότι άνοιξε η απόφαση του ΣτΕ.


http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.