Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Κατασχέθηκαν 2.592 μεταχειρισμένες μπαταρίες αυτοκινήτων

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου κλοπών μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκε χθες (22.01.2014) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών και οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς.
Η αστυνομική επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και ειδικότερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών και συμμετείχαν υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Σερρών, της Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου (Τμήμα Πολεοδομίας) Σερρών, του Τμήματος Χορήγησης Αδειών, Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Σερρών, κατά την οποία συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 30, 37 και 44 ετών (δύο άνδρες και μία γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων στις μάντρες διαχείρισης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων των προαναφερομένων, εντοπίστηκαν αποθηκευμένοι μεταχειρισμένοι συσσωρευτές αυτοκινήτων διαφόρων τύπων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2.592 μεταχειρισμένοι συσσωρευτές αυτοκινήτων, οι οποίοι θα αποσταλούν στον Συλλέκτη Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών (ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. Α.Ε.).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην προστασία κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων της χώρας, στην καταπολέμηση φαινομένων του παράνομου πλουτισμού και της φοροδιαφυγής, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην καταπολέμηση της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας και στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.